Det andre anbudet for havvindparker er planlagt i 2024. 15. januar

Foto av Linas Butkaus (VŽ).

Etter å ha fått godkjenning fra EU-kommisjonen for støtteprogrammet for utbygging av kraftverk til havs og rådføring med potensielle deltakere, foreslår Energidepartementet å utlyse det andre anbudet for havvindparken i 2024. 15. januar

Departementets forslag skal fortsatt godkjennes av regjeringen.

– Utviklingen av havvindparker tar fart og vi legger grunnlaget for det andre anbudet for havvindparker. «Vårt mål er at de to vindparkene skal dekke opptil halvparten av Litauens nåværende strømbehov, og det vil være en betydelig økning i nasjonal elektrisitetsproduksjon,» sa Daiva Garbaliauskaitė, viseminister for energi, i departementets uttalelse.

To havvindparker med en samlet kapasitet på 1,4 GW vil kunne produsere rundt 6 TWh strøm per år. Dette beløpet vil tilsvare rundt halvparten av Litauens nåværende strømbehov.

Det er opplyst at minst 3 % av parkens anleggsarbeid skal utføres av små og mellomstore bedrifter.

Vinneren av anbudet må stille med minst 5 millioner. Beløpet i EUR for miljøvernformål i det maritime området i Litauen.

Etter byggingen av havvindparken er utbyggeren forpliktet til å betale et årlig bidrag til kommunene i samfunnene i nærheten av parken (1 EUR for 1 MWh produsert elektrisitet). Ifølge foreløpige anslag kan dette beløpet komme opp i om lag 3 millioner per år. EUR.

Arealet som er planlagt for den andre havvindparken på 700 MW i Østersjøen er cirka 136,39 kvadratmeter. km Parken vil ligge ca. 30 kilometer fra kysten.

Energiminister Dainius Kreivys sa tidligere at dersom det er anledning til å søke om statsstøtte, vil konkurransen mellom deltakerne i det andre anbudet være større enn i det første, da kun to selskaper deltok – minimumsantallet fastsatt i konkurransen. betingelser begge auksjonene.

Det danske fornybare energiselskapet «European Energy» har allerede annonsert at det vil delta i den andre auksjonen – det har til hensikt å delta sammen med det norske havvindkraftselskapet «Vargronn».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų sentrum», etc. i kildene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *