Det latviske hockeylaget med kaptein Daugavinas er klare for verdensmesterskapet; trener velger 25 spillere / Artikkel

Vītoliņš understreket at det latviske landslaget er sterkt kun som et samlet lag som kollektivt kjemper i forsvar, engasjerer seg i dueller og ikke deler roller for mye på banen, og heller ikke er avhengig av evnen til å overgå noen motstander akademisk.

Det latviske hockeylaget har forberedt seg til verdensmesterskapet

Etter å ha gått gjennom en måned lang forberedelsesfase, føles hockeyfestivalen som den har kommet, innrømmet Vītoliņš. Han minnet om at spillerne var samlet fra forskjellige land og forskjellige ligaer, hvis sesonger ble avsluttet til forskjellige tider. Hockeyspillerne har imidlertid gjort en god jobb både i atletisk forberedelse, på isen og i taktisk forberedelse.

– Laget er klart for mesterskapet. De tre siste [pārbaudes] i kampen viste vi at vi var i en friskere tilstand,» sa Vītoliņš.

De 25 spillerne utnevnt av Vītoliņš skal trene på «Rīga Arena» fra onsdag, men treneren understreket at dette ikke betyr noen garanti for at alle de utvalgte spillerne kan delta i mesterskapet.

Treneren understreket at ulike alternativer bør huskes, og spillere som ikke er inkludert i de 25 navnene kan også være med i troppen. Vītoliņš forklarer at dette er en fordel med hjemmeturneringer, da andre spillere også kan øve og være tilgjengelig ved behov. Fire ikke navngitte spillere er også ventet å fortsette å trene.

Viser det latviske landslaget en god kamp i starten av turneringen, vil det være mulig å samle fans på tribunen til neste kamp, ​​tror Vītoliņš.

Vītoliņš anslår at de resterende to dagene til den første kampen i mesterskapet vil være nødvendige for å bestemme startoppstillingen, inkludert keeperplassen. Blant de andre spillerne som er inkludert i troppen, trakk Vītoliņš frem den unge spiss Danas Ločmeli, av treneren ansett for å være et av de lyseste fremtidige talentene til latvisk hockey. Ifølge treneren fortjente Lochmelis sin plass i laget med sin prestasjon, og spørsmålet er bare om han fysisk vil være i stand til å delta i en lang og intens turnering som verdensmesterskapet.

Latvia har mange potensielle landslagsspillere som ikke er med i troppen denne gangen,

understreket Vītoliņš.

På den annen side understreket kaptein Daugaviņš at den vanskeligste treningsfasen er over og nå begynner kvartfinalekampene og kampene med en godbit. Det er gjort mye grunnarbeid, men de siste ukene har det blitt klart hvorfor det gjøres, ettersom spillerne blir raskere på isen, forklarte kapteinen. Riktignok avslutter de fleste hockeyspillere klubbsesongen i mars, og det er psykisk vanskelig å begynne å legge det fysiske grunnlaget en gang til i sesongen.

Daugavins håper at landslaget vil være i fysisk form til å møte VM fordi supporterne på tribunen og supporterne foran TV-skjermen vil gi ekstra energi.

Landslagets daglige leder Rudolfs Kalvītis sa det

kommunikasjonen forblir med Teodorus Blūger og Kristians Rubīnas, hvis klubboppgaver holder dem i Nord-Amerika.

Verdensmesterskapet i Riga og Tammerfors starter 12. mai. Det latviske landslaget skal spille sin første kamp i Riga mot det kanadiske landslaget, men i neste gruppe møter det også hockeyspillere fra Slovakia, Tsjekkia, Norge, Slovenia, Kasakhstan og Sveits. Verdensmesteren offentliggjøres 28. mai på finalen i Tammerfors.

Alle latviske landslagskamper kan sees direkte på LTV7, LSM.lv og REplay.lv.

Latvisk nasjonal hockeyspiller til å delta i verdensmesterskapet

Målvakt: Ivars Punnenovs («Lausanne», Sveits), Kristers Gudlevskis («MoDo», Sverige), Arturs Shilovs (Abbotsford «Canucks», AHL)

Forsvarer: Uvis Jānis Balinskis («Bílí Tygři» fra Liberec, Tsjekkia), Kristaps Zīle, Ralf Freiberg, Jānis Jaks (alle «Verva» fra Litvīnova, Tsjekkia), Kārlis Čukste («Oceláři» fra Tršinec, Tsjekkia), Arvil Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Robert Mamcic (“Nové Zámky”, Slovakia), Oskars Cibulskis (Kladno “Rytíři”, Tsjekkia);

Angriper: Kaspars Daugaviņš (Iserlon Roosters, Tyskland), Oskars Batņa (Mikeli Jukurit, Finland), Dan Ločmelis (Luleå, Sverige), Miks Indrašis (Schvenningen Wild Wings, Tyskland), Renārs Krastenberg (Stockholm AIK, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (« Motor» fra Ceskebudejovice, Tsjekkia), Rihards Bukarts («EC-KAC» fra Klagenfurt, Østerrike), Ronalds Kēniņš («Lausanne, Sveits), Tom Anderson («La Chaux-de-Fonds, Sveits»), Rodrigo Ābols ( «Orebro», Sverige), Roberts Bukarts («Ridera» fra Vítkovice, Tsjekkia), Andris Džeriņš («Blue Fox» fra Herning, Danmark), Denis Smirnovs («Servette» fra Genève, Sveits), Rudolf Balcers (Syracuse» Haster», AHL).

Nevn sammensetningen av det latviske hockeylaget for verdensmesterskapet

For å se disse ressursene trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *