Det «uavhengige» medlemmet av Seimas «avskåret» den liberale ministeren – Respublika.lt

Bilde 3

Vita Jurevičienė sitt bilde.

Monika Ošmianskienė, «libertarianerne» i Seimas, minnet miljøminister Simon Gentvilas, sendt av den liberale bevegelsen i Seimas, om at i år trådte den nye loven om krisehåndtering og sivil beskyttelse i kraft, «som etablerer forpliktelsen, tilfluktsrom og å designe og installere skjulesteder for enkelte nybygg.

«Endringene trådte i kraft, men det var ingen vedtekter. I februar fortalte departementet at en teknisk forskrift var under utarbeidelse. I dag er det nesten oktober og situasjonen er fortsatt den samme som jeg forstår den. Prosessen med å sette opp krisesentrene er bekymringsfull ettersom de bare vil ta imot 28 prosent av befolkningen i en nødsituasjon. befolkningen vår.

Dette er spørsmålet mitt: hvordan kan utviklerne implementere denne juridiske forpliktelsen og hvor lenge vil den bli forsinket, hvem vil ta ansvar når noen små mennesker løper hit og folk ikke har noe sted å gjemme seg? Vi vil si, hva med det her, vedtektene er fortsatt under utarbeidelse, ikke sant?» M. Ošmianskienė var indignert.

S. Gentvilas innrømmet at problemstillingen er relevant og svært viktig, men presiserte at ikke 28, men 38 prosent kunne gjemme seg. Befolkning.

«Dette arbeidet, etableringen av skjulesteder eller tilfluktsrom, gjøres ikke på en dag, land forbereder seg på det i flere tiår, de institusjonaliserer det.» Da loven trådte i kraft, ble vedtatt i desember i fjor og trådte i kraft i januar, forventes ikke at alt nybygg starter i dag, da planlegging tar mye tid og kostnadene for publikum er høye, offentlige objekter må virkelig veies opp, disse midlene må fremkomme i kostnadsoverslag. Men jeg vil bare si at dette er en langsiktig prosess og den vil ikke bli gjort på et minutt.

Men det er ikke avskrekkende. Men fra 1. januar er det mulighet for planlegging og for hvert prosjekt utarbeides det en rapport og det skal sørges for overnatting for beboerne, slik at det blir plass under bygget for ly. Men dette er ikke noe gjemmested. «Gjemmestedet er gyldig for en betydelig lengre periode og betydelig flere timer,» sa S. Gentvilas.

Hva gjøres nå? Ifølge statsråden gjennomfører Kaunas teknologiske universitet en utredning om byggeteknisk forskrift (STR) for nybygg.

«Og det vil bli godkjent innen nyttår, denne STR.» Men nybygg er ingen løsning, fordi den høyeste befolkningstettheten i dag er i boligblokker som ble bygget for 50 år siden. Siden det ikke er noe nytt bygg der, må vi komme med en plan på hvordan vi som en del av oppussingen eventuelt kan gjøre om kjellerne til sykkelboder, et slags fellesrom, slik at beboerne kan sette opp. tilfluktsrom der i eksisterende bygg og staten vil støtte dette.

For det store problemet ligger i eksisterende boligbygg, ikke i nybygg. Det er allerede en juridisk forpliktelse for nybygget. Det er mulig å bruke utenlandske normative dokumenter, enten det er finske eller norske, designere kan velge. Den store utfordringen er imidlertid å lage en slik infrastruktur i eksisterende hus.

Derfor tenker vi aktivt på dette sammen med Innenriksdepartementet, og det er egentlig vårt ansvar å finne ut hvordan vi kan samle inn penger til oppussingen og oppmuntre beboerne til å sette opp fellesarealer.

Jeg skal bare gjenta det igjen: vel, leksene gjøres nå, men dette burde vært tenkt mye tidligere, for byggeprosessen, designet, konstruksjonen, vel, er ikke et spørsmål om noen måneder, men en treg «En prosess som varer i flere år,» forklarte miljøministeren.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *