DIREKTE – Krig i Ukraina: Kiev «har fortsatt en stor kampkapasitet», forsikrer Washington

UKRAINSK MOTOFFENSIV

Den ukrainske hæren «fremmar» ved fronten til tross for «sterk motstand» fra russiske tropper, spesielt sør i Ukraina, forsikret den ukrainske viseforsvarsministeren Ganna Maliar torsdag. Ukrainske styrker har rykket frem «mer enn tre kilometer» de siste ti dagene i Bakhmout-området (øst), sa hun på en pressekonferanse.

I sør snakket hun om en «gradvis, men sikker fremskritt» av ukrainske soldater, selv om «fienden (der) gjør sterk motstand». I dette området blir «ukrainske væpnede styrker konfrontert med total gruvedrift av felt», «bruken av kamikaze-droner» og «intens bombing», listet hun opp.

Rundt Bakhmout «mobiliserer fienden for tiden ytterligere reserver» for å forhindre fremrykning av ukrainske tropper og spesielt for å flytte en angrepsenhet dit fra sør, forsikret Maliar.

Totalt okkuperte den ukrainske hæren «mer enn 100 kvadratkilometer» i løpet av kampuken, bekreftet Oleksiï Gromov, en representant for staben til den ukrainske hæren, på en pressekonferanse. I sørvest for den østlige Donetsk-regionen avanserte ukrainerne omtrent tre kilometer dypt nær Mala Tokmatchka-lokaliteten og «opptil syv kilometer» sør for Velká Novosilky, sa han.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *