Krise i norsk ishockey – flere landslag suspendert

Kaspars Daugavins og Úle Eināŗs Engelands | Foto: IIHF

Det sier Norges Ishockeyforbunds (NIHF) president Täge Petersen til norske medier annonsertat flere landslag ble suspendert i år av økonomiske årsaker.

NIHF står overfor alvorlige økonomiske problemer – 2022 endte med et tap på ni millioner kroner, eller rundt 780 tusen euro, som var tre millioner kroner mer enn planlagt. Fagforbundet anslås å ha mistet fem personer i høye stillinger, og det ble også bekreftet at driften til flere landslag ble innstilt for i år. Det eneste unntaket er U20-landslaget som skal forberede seg til U20-VM i Sverige på slutten av året.

Det er verdt å nevne for det norske voksenlandslaget en testturnering er planlagt i Riga i novemberhvor Norge møter Latvia, Danmark og Frankrike, samt i Bratislava i desember, hvor det er planlagt nok en duell med Latvia og Slovakia.

«Det er overraskende at landslaget stoppes i en så stor idrett. At det ikke blir noe landslagsmøte til høsten er rart. Som norsk hockeyspiller er det synd. Det var sjokkerende nyheter for meg, » sa den norske landslagspissen Mats Roseli Olsen.

Norges deltakelse i verdensmesterskapet i 2024 blir neppe påvirket.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *