Nordmenn advarer mot å holde seg unna «spionhvaler fra Russland

Belugaen, med kallenavnet Hvaldimir, fikk internasjonal berømmelse da han ble sett iført en spesiell sele med kamerafester. Eksperter sier dette er et bevis på at dyret gjennomgikk «spiontrening» i Russland.

Noe av det som tyder på bånd til den russiske marinen er det at seleklemmene sier «Utstyr St. Petersburg» (Utstyr fra St. Petersburg.» Ifølge eksperter kom hvalen fra Murmansk, hvor han fikk opplæring.

Jorgen Ree Wiig, en marinbiolog ved Fiskeridirektoratet, ble sitert av CNN for å si at den russiske marinen «allerede var kjent for å trene hvithval for militære operasjoner».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Det nye løftet til PiS. MPC-medlem: effekten vil være umiddelbar

Norge advarer mot å holde seg unna spionhval

Hvaldimir har blitt sett regelmessig utenfor Norge siden han ble løslatt fra selen. Dyret er temmet, så det følger villig etter båtene og samhandler med menneskene om bord. Han leter etter mat.

Fiskeridirektoratet meldte at Hvaldiumir i dag ligger inne i Oslofjorden. – Det betyr at han har nådd et veldig tett befolket område, og risikoen for skade på hvalen fra menneskelig kontakt har økt dramatisk sa Frank Bakke-Jensen, leder for NDR.

Hvithviten er en fredet art i Norge, så det er gjort en oppfordring om å unngå dyret for ikke å skade det. Nordmenn lurer nå på hva de skal gjøre for å ivareta dyrets sikkerhet uten å sette det i fangenskap.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *