Turoperatører: For nå, ikke bekymre deg for å reise til Tenerife

Utenriksdepartementet klarte å kontakte de siste nederlendere i Slovenia som ikke kunne nås etter uværet i landet. Venner og familie hadde ringt etter hjelp fordi de ikke kunne nå disse menneskene. De akutte problemene til nederlenderne i det berørte området ser ut til å være løst.

De fleste av de berørte nederlenderne ble tatt hånd om på en skole i Rečica ob Savinji, en landsby nordøst for den slovenske hovedstaden Ljubljana. De fleste har allerede reist hjem. Som tidligere annonsert vil over nitti nederlendere som befinner seg i området bli evakuert med buss søndag.

ACSI Camping Trips har rundt to hundre bobiler i området. De er alle trygge, forsikret organisasjonen igjen søndag. Det samme gjelder de sytten gjestene som TUI Nederland har der.

Ambassadeansatte i regionen vurderte de enorme skadene forårsaket av det kraftige regnet og flommene. De så campingvogner ligge opp ned på campingplasser. Slovenia er et populært feriemål for nederlendere.

REUTERS – Et hus har kollapset i den slovenske byen Prevalje på grunn av flom forårsaket av kraftig regn.

Utenriksdepartementet har ikke noe presist bilde av antallet nederlendere i Slovenia. Det er et EU-medlemsland hvor nederlandske statsborgere kan reise uten grensekontroll. Ikke alle følger rådet om å bruke en app for å rapportere til ambassaden at de er i landet.

Fire mennesker omkom i uværet i Slovenia, inkludert to nederlendere fra Gouda. En demning brast øst i landet lørdag kveld, hvoretter folk måtte evakueres.

Også redningsarbeiderne i Slovenia vil ha hendene fulle med konsekvensene av uværet søndag. Redningsmannskaper måtte rykke ut fra lørdag kveld til søndag for å pumpe ut vann, evakuere folk, fjerne velte trær og levere nødforsyninger.

Ifølge slovenske medier er det også varslet om mulige jordskred. På grunn av denne trusselen måtte minst 110 mennesker evakueres nær Koroška Bela og andre steder i grenseområdet til Østerrike. I byen Dolnja Bistrica ble rundt fem hundre innbyggere evakuert lørdag kveld etter at en demning brast. (AP)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *