Disney+ mister millioner av abonnenter igjen og bestemmer seg for å øke prisene

9. august 2023 ble The Walt Disney Company utgitt regnskapsresultater for tredje kvartal 2023. Hvis aktivitetene til dette multinasjonale selskapet spesialisert på underholdning har økt i absolutte termer, kan det samme ikke sies om strømmetjenesten.

Disney +

Faktisk viste rapporter at Disney+ mistet nesten 11,7 millioner abonnenter i andre kvartal 2023. Dette, mens strømmetjenesten allerede så 4 millioner abonnenter avmelde seg fra plattformen i første kvartal. For å takle denne mangelen vurderer Disney + nå å øke prisen på abonnementet.

Disney+ i tap, Hulu og ESPN+ forblir stabile

I løpet av det siste kvartalet så Walt Disney Company direktesalget øke med 9 % til omtrent 5 milliarder euro. Dette hindret imidlertid ikke selskapet i et driftsunderskudd på 450 millioner euro.

Sammenlignet med i fjor er dette utmerkede resultater. Ved utgangen av andre kvartal 2022 måtte det multinasjonale selskapet ha et driftsunderskudd på 1,36 milliarder euro. Det må sies at til tross for nedgangen i abonnementer, klarte Disney + å kutte tap. Det samme gjelder for ESPN+, mens Hulu så en økning i driftsinntektene på samme tid.

Det bør også bemerkes at mens antallet Disney+-abonnenter økte fra 157,8 millioner til 150,1 millioner, forble antallet Hulu-abonnenter relativt stabilt. Verdsatt til 48,2 millioner i forrige kvartal, er det 48,3 millioner dette kvartalet. Samme historie på ESPN+, hvor antall brukere økte fra 25,3 millioner til 25,2 millioner.

For Robert A. Iger, administrerende direktør i The Walt Disney Company, er disse resultatene svært tilfredsstillende. Han la spesielt vekt på målet om å forbedre selskapets driftsresultat med nesten 1 milliard dollar på 9 måneder. For dette klarte han å spare nesten 5,5 milliarder.

LES OGSÅ: Loki sesong 2 og den rungende returen til rampeguden til Disney+

Prisene vil bli justert opp

The Walt Disney Company ønsker ikke å stoppe der. Andre viktige tiltak vil gjelde fra oktober. Disse inkluderer prisøkninger for ulike video-on-demand-tjenester.

Selskapet planlegger å øke det månedlige abonnementet på Disney + Premium fra $10,99 til $13,99. Prisen på annonsefri Hulu vil øke fra $14,99 til $17,99, mens ESPN+s månedlige rate snart vil være $10,99, opp fra dagens $9,99.

Denne bølgen av prisrevideringer vil også påvirke selskapets pakketilbud. For å gjøre dette legger selskapet til $2 til gjeldende pris på pakketilbudet, som lar deg ha Disney+, Hulu (annonsefri) og ESPN+ (annonsestøttet). Dette vil øke prisen fra $12,99 til $14,99. I tillegg vil den tilby et nytt pakketilbud for $19,99 per måned som vil tillate abonnenter å ha Disney+ og Hulu (annonsefri).

Det skal bemerkes at disse tariffene foreløpig kun gjelder for USA. Når det gjelder andre markeder som Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sveits, Italia, Spania, Norge, Sverige eller til og med Danmark, planlegger selskapet å lansere Disney+ med reklame fra 1. november der i stedet. I tillegg ønsker han å inspirere Netflix til å innføre tiltak for å hindre passorddeling fra 2024.

kilde: Thurrott

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *