«Som en sangfestival – tårene faller mens du synger nasjonalsangen!» Historien om hockeyfans i Riga og Norge

Jan Arum

fan av latvisk hockeylag

Jeg begynte å forberede meg til mesterskapet rundt september, da det fortsatt var ni måneder foran meg. Som en mor som venter på et barn. I løpet av de ni månedene sparte jeg penger til mesterskapet.

En annen fan – Jānis Balandins – har bodd i Norge i 13 år. Han stiftet familie der og var far til tre barn. I Norge spilte han hockey på amatørnivå. Han ville ha et av rommene i huset sitt som en «mannshule», hvor han så ulike sportssendinger sammen med andre latviere og nordmenn.

Janis Balandis

støtte vårt team i Norge

Dette fungerer for min kone også, siden jeg ikke henger rundt på pubene!

Alt var spesielt ved årets mesterskap, som det latviske hockeylagets seier over Norge på Norges uavhengighetsdag, sier Jānis Balandins. Denne kampen ble sett i «herrehulen» med latviere og nordmenn. «Alle er veldig vennlige, men når et lag scorer mål er alt annerledes,» sa Jānis Balandins.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

Jānis Balandis har også fulgt det latviske hockeylaget i flere mesterskap. I år hadde han ikke tenkt å komme direkte for å støtte hockeyspillerne våre, fordi det var et lite barn i familien hans. Men da det latviske laget tok seg til kvartfinalen, var fristelsen for stor – de kom for å støtte laget vårt i Riga.

Å fange det latviske ishockeylaget er en del av den latviske identiteten, ifølge de to Jānis.

Janis Arum

fan av latvisk hockeylag

Møt tusenvis av fans, alle i rødt og hvitt! Det er som en sangfestival for meg – tårene faller mens jeg synger nasjonalsangen!

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk på den Ctrl+Logg på.

Merk feil tekst og meld fra!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *