Disse 2 grønnsakene forverrer gikt og sliter leveren

To grønnsaker er spesielt skadelige for personer i pensjonsalder, spesielt i nærvær av gikt, så vel som for leverhelsen. Den russiske legen Alexandra Stepanenko sier at det er hermetiske erter og tomater.

De mest skadelige grønnsakene for leveren

Hermetiske erter – inntak av mer enn 3-4 ss av dette produktet per dag setter eldre mennesker i fare med alvorlig gassdannelse. Det kan også hemme enzymproduksjonen og forårsake fettdegenerasjon av leveren.

Tomater – her er det først og fremst verdt å være oppmerksom på opprinnelsen til grønnsaker og dyrkingsmetodene, siden kjemisk gjødsel, plantevernmidler og genetiske modifikasjoner som brukes kan skade menneskers helse. Derfor, når du velger denne grønnsaken, bør du foretrekke organiske eller hjemmedyrkede produkter som ikke inneholder farlige tilsetningsstoffer. I tillegg advarer legen om at tomater kan forverre tilstanden til pasienter som lider av gikt.

Hva bør du ikke spise hvis du har gikt?

Men vi bør ikke overse fordelene med tomater. Deres regelmessige forbruk bidrar til å opprettholde beinstyrken. Dette er spesielt viktig for eldre mennesker.

Tomater er svært effektive mot hudsykdommer, eliminerer lett akne, hjelper mot eksem, forbedrer tilstanden til hår og hodebunn, og kan brukes som en lett peeling. Alt dette skyldes askorbinsyre (det er også vitamin C), som har en uttalt anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt. Det er viktig å vite at for kosmetiske formål er det nødvendig å bruke grønnsaken eksternt, for eksempel som en del av leirmasker.

Tomater bidrar til å forebygge Alzheimers sykdom og andre nevrologiske sykdommer. Denne grønnsaken opprettholder normalt osmotisk trykk i vev, stabiliserer saltmetabolismen og er i stand til å redusere betennelse, og hjelper til med å bekjempe sykdommer som revmatisme og leddgikt.

Se mer: En naturlig drikk som vil senke urinsyrenivået

For en frisk person er den anbefalte dosen 300 g per dag.

Tomater kan forårsake forskjellige reaksjoner i kroppen:

  1. Problemer med fordøyelsessystemet – personer med sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt magesår, anbefales ikke å spise tomater. Overflødig magesyre fra tomater kan føre til halsbrann eller sure oppstøt (raping). Tomatfrø og skinn kan forårsake irritabel tarmsyndrom og oppblåsthet.
  2. Allergiske reaksjoner – denne frukten er et sterkt allergen. Reaksjoner kan oppstå ikke bare hos barn, men også hos voksne.

Viktig: Artikkelen erstatter ikke et balansert kosthold og konsultasjon med en spesialist!

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *