Russiske og ukrainske soldater drept eller såret: Norge publiserer sine estimater

Krigen i Ukraina har etterlatt nesten 180.000 døde eller sårede i det russiske militæret og 100.000 på ukrainsk side i nesten ett år med sammenstøt, ikke medregnet de 30.000 drepte sivile, ifølge anslag fra sjefen for Norges militære søndag. av hæren.

– Russiske tap begynner å nærme seg 180.000 døde eller sårede soldater, sa norsk generalstabssjef Eirik Kristoffersen i et intervju med TV2, uten å spesifisere opprinnelsen til disse tallene.
AFP

Norge, et land som grenser til Russland, har vært medlem av NATO siden grunnleggelsen i 1949.

«Ukrainske tap er sannsynligvis mer enn 100 000 døde eller sårede. I tillegg har Ukraina rundt 30.000 sivile som døde i denne forferdelige krigen», la den norske generalen til.Russiske og ukrainske soldater drept eller såret: Norge publiserer sine estimater

AFP

Russland og Ukraina har ikke gitt pålitelige rapporter om sine tap på flere måneder.

I november hevdet den amerikanske hærens sjef Mark Milley at det russiske militæret hadde lidd mer enn 100 000 døde eller sårede, med «sannsynligvis» lignende tap på ukrainsk side.

Disse tallene kan ikke bekreftes uavhengig.

Til tross for store tap er «Russland i stand til å fortsette (denne krigen) en stund,» sa Norges stabssjef søndag, med henvisning til Moskvas mobiliserings- og våpenproduksjonsevne.

«Vår største bekymring er om Ukraina kan holde det russiske luftvåpenet utenfor krig» når det så langt i stor grad har unngått krig.» takket være Ukrainas luftvernforsvar.

De fleste russiske angrepene de siste månedene har blitt utført med langdistansemissiler.

Den norske generalen ba også om rask levering av kampvogner til Ukraina, et problem som så langt hovedsakelig har vært hemmet av Tyskland.

– Hvis de må gå på offensiven i løpet av vinteren, må de gjøre det raskt, sier Eirik Kristoffersen til TV2.

Til tross for hasteoppfordringer fra Ukraina og flere europeiske land, nektet Berlin å levere sine Leopard-tanks til Kiev fredag.

Disse tunge stridsvognene er tilstede i rekkene til flere andre europeiske nasjoner, inkludert Norge, men deres levering til Ukraina er teoretisk underlagt tysk grønt lys.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *