Droneangrep mot Moskva, nye angrep mot Kiev… Oppdatering om situasjonen i Ukraina

Moskva ble angrepet av droner. Et enestående droneangrep tirsdag 30. mai var rettet mot den russiske hovedstaden og dens region uten å forårsake alvorlige skader. Flere droner falt ved daggry på bygninger i Moskva, mer enn 500 kilometer fra Ukraina, og fraktet bort innbyggere for hvem konflikten virket langt unna. Ifølge russiske myndigheter ble åtte droner oppdaget i hovedstaden og dens region, alle ble ødelagt, men noe rusk falt på hus. To personer ble lettere skadet, sa Moskva-ordfører Sergei Sobyanin.

Hvis Ukraina nektet for involvering, anklaget Vladimir Putin det for å ville det «skremme Russland» EN «skremsel av russiske borgere». Han sa at angrepet var et svar på et nylig russisk angrep på Ukrainas militære etterretningshovedkvarter, som Kiev ikke hadde rapportert nylig. Russisk diplomati anklaget også vestlige land for å være ansvarlige for angrepet gjennom deres støtte til Ukraina. «uansvarlig» mot Moskva. Tirsdag gjentok USA sitt grunnleggende standpunkt om at jamed «vi støtter ikke angrep i Russland».

En ny bølge av dødelige angrep i Kiev. Selv om angrepet på Moskva er spektakulært og enestående i sitt omfang, er det fortsatt beskjedent sammenlignet med bølgene av russiske missiler og droner som den ukrainske hovedstaden har lidd under i flere dager. En annen person ble drept og elleve innbyggere ble skadet i Kiev over natten i en ny salve, den tredje på 24 timer, ifølge lokale myndigheter. Ukrainas luftvåpen sa at de hadde skutt ned 29 iranskproduserte eksplosive droner av 31 som ble skutt opp natt til mandag. «nesten alt i nærheten av hovedstaden og på himmelen i Kiev».

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *