Det latviske basketlaget, ledet av ledere, begynner en viktig treningsfase før VM / Artikkel

I samtaler med journalister understreket Porzingis at han likte mest å spille basketball på landslaget. Landslaget gjorde en kjempejobb med å kvalifisere seg til verdenscupen, og nå venter neste test på laget i den avsluttende turneringen, hvor det vil være en sjanse til å sjekke om ferdighetene stemmer med ambisjonene.

Kristaps Porziņgis da han kom tilbake til det latviske landslaget

«Den største æren for meg og jeg likte den mest basset, spiller umiddelbart på landslaget, sa Porzingis. «Bruk vår igjen [valstsvienības] våre farger og former er den beste følelsen jeg har.»

Porzingis begynte i Boston Celtics i National Basketball Association (NBA) om sommeren og forlenget kontrakten med laget med ytterligere to år. NBA-laget ga ingen hindringer for Liepajas spillere for å spille på landslaget. Ledelsen i «Celtics» innså hvor viktig det var for Kristaps å delta i verdenscupen, så partene ble enige om å bli med ham på det latviske landslaget.

Det var ikke klart for utøveren selv hvordan Porzingis» forsikring ble ordnet, men presidenten for Latvias basketballforbund, Raimonds Vējonis, understreket at alt ville bli bra og Kristaps ville spille på landslaget.

Men Vējonis var motvillig til å svare på spørsmålet hvilken part som ville være involvert i å løse Porzingis» forsikringsproblemer.

Bertāns, på den annen side, sa at han bare brukte omtrent en uke i hvilemodus før han kom til Latvia. Etter hjemkomsten ble løping i skogen til Dāvis» trening, men ble etterfulgt av trening i hallen. For å prestere optimalt er det ifølge Bertan fortsatt nødvendig med kontakttrening, men forberedelsene varer praktisk talt hele sommeren.

Dāvis Bertāns om forberedelsene til verdenscupfinalen

«Siden midten av mai har det mer eller mindre vært et treningsregime hele døgnet,» forklarer Bertan. «Vi vet hva som ligger foran oss, hva vi har oppnådd gjennom årene, og det er det gode vi bygger videre på.»

De 16 spillerne begynner å trene på landslagets offisielle treningsleir, hvor hovedtrener Lukas Banki må velge ut et titalls spillere som skal konkurrere i VM-sluttspillet i Asia i slutten av august.

Kort tid før starten av den offisielle treningsleiren ble det klart at Jānis Strēlnieks og Rihards Lomažs ikke ville være i stand til å hjelpe landslaget på grunn av skader.

Landslagets kaptein, Dairis Bertāns, understreket imidlertid at landslaget tidligere hadde vist evnen til å spille bra til tross for endringen i sammensetningen på grunn av skade.

«Jeg tror ikke vi er bekymret i det hele tatt for hva som kommer til å skje,» sa Dairis Bertāns. «Alle av oss som spiller vil være klare.»

Basketballspillere ser frem til debuten i finaleturneringen – etter klubbsesongen fortsetter de alle med trening i mindre grupper eller individuelt. I VM-finaleturneringen har det latviske landslaget også muligheten til å komme nærmere deltakelsen i Paris-OL.

Onsdag kveld drar de latviske basketballspillerne til Liepāja, hvor de skal trene en uke og på Porzingis» bursdag 2. august spiller de sin første vennskapskamp mot det svenske landslaget. Senere skal basketballspillerne tilbake til Riga, hvor de skal trene og teste kreftene i kamper mot Georgia (5. august), Den dominikanske republikk (12. august) og Finland (16. august).

I mellomtiden, 17. august, drar det latviske landslaget til Taiwan, hvor laget etter planen skal spille to testkamper, 20. august mot Puerto Rico og 22. august mot Litauen. Etter vennskapskampene drar laget til Jakarta, hovedstaden i Indonesia, 23. august, hvor det latviske landslaget skal konkurrere i verdenscupen i gruppespillet.

Verdenscupfinaleturneringen arrangeres fra 25. august til 10. september i Indonesia, Japan og Filippinene, med deltagelse av det latviske landslaget for første gang.

Kandidaten for det latviske basketlaget til verdenscupfinalen

Rodions Kurucs (Strasbourg SIG, Frankrike), Marek Meijers (Jerusalem «Hapoel», Israel), Kristaps Porzingis (Boston «Celtics», NBA), Dāvis Bertāns (Oklahoma City «Thunder», NBA), Dairis Bertāns, Andrzej Pasechniks (begge Sevilla «Real Betis» (Ostruva «Stal», Polen), Andrejs Gražulis (Trento «Aquila», Italia), Toms Leimanis (Madrid «Estudiantes», Spania), Artūrs Kurucs (Vitoria «Baskonia», Spania), Artūrs Žagars ( Cēdainai «Nevežis», Litauen), Kristers Zorik (Izmir «Petkim Spor», Tyrkia)

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *