Elenger tredobler bensin: Denne vinteren blir lettere

bedriftsbilde

Energigiganten Elenger Group vil mer enn tredoble tilførselen av flytende naturgass (LNG) i år.

Selskapet vil bringe 16 marin gass til regionen i år sammenlignet med de fem LNG-sendingene i fjor, sier selskapet.

«En tredjedel av LNG-importen til Baltikum og Finland skjer via Elenger – store volumer og direkte kontrakter med ledende LNG-leverandører lar kundene sikre pålitelig forsyning til konkurransedyktige priser og øke markedsandelen,» sier Marius Kairys, direktør sitert av Elenger Lietuva i rapporten.

Ifølge ham kan gassforbrukere være rolige i møte med den kommende nye fyringssesongen – de europeiske gasslagrene er fulle og det vil være nok gass. Det er spådd at gass vil bli dyrere om vinteren, men etter alle forutsetninger skal den kommende vinteren bli enklere for forbrukerne enn den forrige.

«På mindre enn ett år reorienterte vi oss – vi transporterer gass av vestlig opprinnelse til markedet i Baltikum, for dette skapte vi nye forsyningsruter fra Norge og USA, som fungerer perfekt i dag.» Dette sikret større sikkerhet på det regionale gassmarkedet og bidro til å senke prisen på gass,” kommenterer M. Kairys.

Av gassforsendelsene som ble bestilt av Elenger Group i år, ankom fire havnen i Klaipėda og åtte til Inku-terminalen i Finland. Det ble avtalt å levere enda en gasslast til Klaipėda og tre til Inku innen utgangen av året. Elenger var den første som tok i bruk denne nye finske terminalen. Selskapets hovedleverandørpartnere er de internasjonale energikonsernene Vitol og Total samt Equinor med norsk opprinnelse.

Eesti Gaas opererer i fem markeder – Finland, Estland, Latvia, Litauen og Polen – og har vokst til å bli det største private energiselskapet i Finland og Baltikum. Selskapet opererer under navnet «Elenger», og forsyner sine kunder i regionen med gass i form av komprimert naturgass (CNG) og flytende naturgass (LNG) via rørledninger.

VŽ skrev «Eesti Gaas» i 2022 tjente 95,2 millioner euro i nettoresultat – 3,7 ganger høyere enn året før, salgsinntektene økte med 2,6 ganger til 1,01 milliarder euro. EUR.

Selskapets resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) økte 3,1 ganger til 113,5 millioner. EUR.

Selskapet forvalter det største nettverket av gassdistribusjonsrørledninger i Estland og Latvia, handler aktivt på internasjonale energimarkeder og utvikler intensivt fornybar energiporteføljen, som i dag består av solenergianlegg og biogassproduksjon.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų centrum» etc. i kildene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *