En delegasjon fra Norge var vertskap for en delegasjon fra Jarocin. Hva gjorde hun her?

Nordmenn besøkte Jarocin. Hva gjorde de her?

| bilde Jarocin kommune

Nyhetene Representanter for Ås kommune – norsk partner i prosjektet iverksatt av vår kommune – gjennomførte et studiebesøk til Jarocin.

Under oppholdet på flere dager fikk den norske delegasjonen mulighet til ikke bare å fortelle om aktivitetene som ble gjennomført innenfor rammen av prosjektet, men også til å delta på en rekke prosjekter, møter og arrangementer gjennomført i Jarocin og i kommunen.

På Kulturhuset ble det holdt samtaler med ledere for frivillige organisasjoner. Under møtet med Jarocin-ordfører Adam Pawlicki, første varaordfører Bartosz Walczak og kommunekasserer Agnieszka Stachowiak ble følgende temaer diskutert: temaet sosial deltakelse i livet til lokalsamfunn og beskyttelse av miljøet.

Gjestene deltok også i åpningsseremonien på torget etter revitaliseringen, et lysshow og en fontene. Deltakere på besøket fra norsk side var: Alexander Krohg Plur – kulturdirektør, Ellen Sibe Kråkenes – leder for kultur, idrett og frivillighet, Shane Connolly – administrasjonsdirektør og leder av det internasjonale kultursenteret, Marianne Selvik – direktør for Ås bibliotek, Martin Løken – varaordfører. På polsk side var koordinator Martyna Jańczak fra Jarocin rådhus.

Ved Jarocin kultursenter ble det diskutert de kulturelle og sosiale aktivitetene til Jarocin kommune, samt om virksomheten til Støttesenteret for frivillige organisasjoner, gjennomført innenfor rammen av det norske prosjektet og koordinert av bibliotekets publikum. fra byen og kommunen Jarocin. Sosialsenteret ga informasjon om aktivitetene til anlegget.

De fortalte nordmenn om den mest karakteristiske begivenheten: Jarocin-festivalen.

Delegasjonen var i stand til å se effektene av grønnere Jarocin og, i Radoliński Park, se naturmonumenter, sjarmerende stier og observasjonsakser. Vi fikk også anledning til å snakke om arealplanlegging i kommunen og de nye leilighetene bygget av Jarocińskie Towarzystwo Budownictwa Społecznego. Den neste diskusjonen fokuserte på å styrke det sosiale potensialet gjennom involvering av innbyggere (spesielt den yngre generasjonen) i organisering av arrangementer, samt samarbeid mellom lokale myndigheter og ungdom. Diskuterte blant annet: hendelser knyttet til Streetworking.

Mange attraksjoner ventet gjestene, inkludert: en utflukt på Jarocin Drezyna-sykkelen, en visning på Potarzyca planetarium og et opphold på det lokale aktivitetssenteret i Łuszczanów. På Regionmuseet besøkte norske gjester Discovery Imagination and Activities Zone (SOWA), og engasjerte seg entusiastisk i ulike vitenskapelige eksperimenter. De besøkte også den permanente utstillingen om historien til Jarocin-regionen, deltakelsen til våre innbyggere i opprøret i Stor-Polen og tiden for den polske folkerepublikken. Folk lyttet også interessert til historier om Jarocins mest karakteristiske begivenhet – Jarocin-festivalen. Gjester og programledere deltok også i en forestilling produsert med norske midler fra to teatre – polske og norske. Skuespillerne var deltakere på ergoterapiverksteder og blinde.

Kjære Internett-brukere. Kommenter, diskuter, presenter argumentene dine, bytt, det er derforer vårt forum og muligheten til å legge til kommentarer. Vi ber imidlertid om en realitetsdiskusjon, for å unngå fornærmelser, baktalelse osv. La oss respektere hverandre.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *