Fra halvfabrikata i Zwaag til nesten i Praha

Publisert på 12., 23. september, 15:22

ALKMAAR-AZ gjorde seg bemerket i UEFA Europa Conference League forrige europeiske sesong. På denne turneringen nådde Alkmaarders semifinalen. Den vellykkede kampanjen betydde også mange bortekamper og dermed mye reising for AZ Business. Michel og Guda de Wit har fulgt AZ i klubbens europeiske bortekamper i årevis. Antallet er nå på nesten tretti kamper.

Bankettpartner
Michel og Guda de Wit driver selskapet Banket Partners i Zwaag. De produserer halvfabrikata for mange bakere i Nederland. «Det var mye tilbud på markedet, men ikke kvaliteten vi siktet etter,» sier Michel om selskapets grunnleggelse. «Vi produserer nå veldig gode halvfabrikata som hver baker kan tilby et fint utvalg hver dag med. For eksempel kan bakeren lage bunnen av en boks selv, men vi kan gjøre det mye mer effektivt og intelligent.»

AZ
Når du kommer inn i forretningslokalene i Zwaag, ser du umiddelbart en AZ-skjorte henge der. I 2006 bestemte de seg begge for å bosette seg på AZ. «Det kom gjennom vintreet,» sier Michel. «Vi dro dit et par ganger og likte det. Det gikk sånn litt. Først spiller du fotball, men disse turene til Europa er spesielt morsomme.»

europeisk Reise
Parets første tur var til Athen. «Det var ganske tilfeldig,» sier Michel de Wit. «Vi hadde ikke bestilt ferie og fikk plutselig en e-post. Min kone Guda foreslo at vi bare skulle komme bort. Vi gjorde det, og det var som å ta et varmt bad. Det var en veldig utvalgt gruppe og under en tur som denne bygger man virkelig et bånd med dem. Dere har vært sammen i tre dager. Dere går ut og spiser sammen og drar på tur sammen. Da skjer det nesten automatisk.» Også Guda likte turene umiddelbart: «Vi skjønte raskt at alle elsker god mat og drikke, reiser og alle har en felles kjærlighet: AZ. For oss er det tre hobbyer i en.»

Spesielle steder
«Det fine med disse turene er at du får besøke spesielle steder,» legger Michel til. «Jeg ville for eksempel aldri reist til Athen selv.» Guda ser det også slik: «En konferanseliga som denne gjør den faktisk bare enda mer spesiell.» Alle vil ha Champions League
spille, men med tanke på byer havner du på helt spesielle steder i Conference League. Det er mange ukjente lag fra mindre kjente konkurranser. Normalt kommer du ikke til slike byer så raskt.»

Tidsplan
En slik reise til Europa er ofte bygget opp på samme måte. «Starten er alltid på onsdag,» forklarer Michel. «Ved ankomst er det en velkomstdrink, en aktivitet og en nydelig middag. Vi ser ofte også på den avsluttende treningen. Torsdagen er også full av aktiviteter frem mot kampen. På kvelden forbereder vi oss også til konkurransen. Fredag ​​handler om å reise hjem. Med mindre vi flyr sent. Så noen ganger er det en annen aktivitet om morgenen.»

Tel Aviv
Det er én tur som imponerte Michel og Guda mest. «Den vakreste turen var Tel Aviv,» sier Michel. «Vi fikk lov til å reise en dag tidligere med en liten gruppe.» Guda legger til: «Vi hadde da en dag i Jerusalem. Det var veldig imponerende. Vi hadde også fantastisk vær og gjorde virkelig mye.» Guidens historie imponerte spesielt de to. «Jeg har til og med fortsatt kortet hans,» sier Michel. – Historien hans imponerte meg så mye. Han klarte rett og slett å røre deg til tårer ved å fortelle deg hva som skjedde der mellom jøder og palestinere. I morgen vil de drepe hverandre, og i overmorgen må dere håndhilse igjen fordi dere må gå videre sammen.»

Særlig
– Det var også spesielt å reise til Kasakhstan, sier Guda. «Fem av oss var i Almaty. Det var noe helt spesielt.» Michel: «Deretter fylte vi drivstoff på en militærflyplass nær Moskva, i Nizhny Novgorod. Det kan du ikke forestille deg lenger.» «Jeg skjønner at vi har vært mange steder som jeg ikke lenger kan besøke,» bemerker Guda. «Ta Odessa, Ukraina. Det var imponerende. Bodø i Norge var også fantastisk. På en helt annen måte, men det var også en fantastisk reise.»

Semifinaler
Forrige sesong kom AZ til semifinalen i Conference League fra andre kvalifiseringsrunde. Det ble totalt ni bortekamper. Michel og Guda savnet bare én ting: Košice. I Slovakia spilte Pascal Jansens lag mot SC Dnipro-1. En runde tidligere mot FK Tuzla City i Sarajevo var de to de eneste som deltok.

Bestått
De to trodde det hadde vært en vellykket europeisk sesong. Kampen i Roma var et høydepunkt. Guda: «Resultatene var fantastiske. Alt var innen gangavstand og hotellet var flott.» Paret syntes også kampen i Skottland mot Dundee United var en stor opplevelse til tross for resultatet (1-0). «Jeg sa i all hemmelighet at jeg likte at de scoret et mål,» innrømmer Guda. «Jeg ville oppleve det. Den lyden var fantastisk. I løpet av denne turen besøkte vi St. Andrews Old Course, golfens vugge, med ledelsen, som også var veldig spesiell. Det er det jeg liker med AZ: alle er sammen. De isolerer seg ikke. Ingen føler seg overlegen andre.» Michel legger til: «Alle er tilgjengelige. Det er litt av en familiefølelse.»

dagsorden
De to planlegger foreløpig ikke å stoppe Europareisene med AZ Business. «Vi holder alle øye med disse dagene,» sier Michel. «Når vi ser at AZ spiller i Europa, sørger vi for at vi ikke er på ferie og ikke har noen avtaler de dagene.» Guda konkluderer: «Neste dag er allerede på agendaen. Fotball kan være veldig gøy og disse turene har en veldig fin atmosfære. Vi bare fortsetter.»

Du kan også reise med oss
Vil du også følge AZ under den europeiske kampanjen? Før hver europeiske konkurranse vil du motta en e-post fra [email protected]. Hvis du har spørsmål, vennligst kontakt din kontoadministrator.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *