En hvithval ble oppdaget utenfor kysten av Sverige med et russisk kjæledyr

I 2019 ble en hvithval sett boltret seg i en havn helt nord i Norge, noe som ga lokalbefolkningen en underholdningskilde. Denne hvalen er vant til mennesker og er veldig vennlig selv klar til å svømme etter at en plastring er gitt til ham.

Belugaen skiller seg også fra andre ved selene som omgir dyret. Det har vært mye spekulasjoner om opprinnelsen, det er til og med en teori om at den kan ha kommet fra et russisk militært anlegg. Den omtales som spionhvalen i media.

«De siste ukene har fisken beveget seg raskt og svømt flere hundre kilometer» før den nådde farvannet utenfor Sveriges vestkyst, sa en tjenestemann fra Fiskeridirektoratet.

En hvithval oppdaget nord for Gøteborg. Svenske myndigheter har foreløpig ikke kommentert dette.

I forrige uke ble det observert en hvithval i Oslofjorden, og Fiskeridirektoratet ba publikum unngå kontakt med hvithvalen for å ivareta sikkerheten.

Hvalovervåkere i Norge har kalt den Hvaldimir, og kombinerer det norske ordet for hval «hval» med navnet til Russlands president Vladimir Putin.

Direktoratet varslet at Hvaldimir sto i fare for å bli skadet da et stort antall skip forlot fjorden for å se nærmere på det store amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford, som foreløpig besøker den norske hovedstaden.

En av direktoratets tjenestemenn sa imidlertid at det så langt ikke har kommet noen nyheter som vekker bekymring for Hvaldimir.

Tjenestemannen sa at norske myndigheter ikke ønsket å spekulere i hvalens opprinnelse, og mens den var i norske farvann ble den ansett som et beskyttet dyr.

Tjenestemannen la til at myndighetene ikke ville arrestere ham.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *