En nederlandsk domstol har kunngjort konkurs i selskapet som driver det eneste fergesambandet som knytter Nederland til Norge.

Mandag kunngjorde Haarlem tingrett konkursen til Holland Norway Lines (HNL), som driver en fergeforbindelse mellom havnen i Eemshaven, ved Groningen, og Kristiansand, i Sør-Norge. Dette betyr slutten på fergeforbindelsen mellom de to landene.

Ferje Romantisk har seilt siden 2022. Fra juni i år. På grunn av dokkingproblemer forlot skipet havnen i Emden i Tyskland, som ligger nær grensen til Nederland.

Denne avgjørelsen viste seg å være katastrofal. Medieoppslag sa at selskapet mistet bestillinger og var i økonomiske vanskeligheter. I forrige uke la HNL inn en rettssøknad om betalingsutsettelse, noe som viste seg å være et forspill til selskapets kollaps.

Konkursen ble varslet mandag. Retten oppnevnte en bobestyrer som fortalte mediene at årsaken til konkursen var fraværet av en investor som var villig til å overta det gjeldsatte selskapet.

Konkursvedtaket betyr ikke bare slutten på fergeforbindelsen som forbinder de to landene, men også at reisende som kjøpte billetter taper penger.

Ferje Romantisk (IMO-nr. 9237589; byggeår 2022; GT 40.803; lastekapasitet 4.500 t; lengde ro-ro lastefelt 1.000 m; passasjerseter 3.160, inkludert lugarer – maks. 2.178; antall lugarer 727 ble chartret av HNL) den estiske rederen Tallink Group Ltd. Ved befraktning bar HNL det nederlandske flagget.

Så snart linjen åpner i 2022, går fergen Romantisk fraktet nesten 400 000 passasjerer mellom Nederland og Norge. Romantiskdette kalles en cruiseferge, eller en cruiseferge, for å si det enkelt – en krysning mellom en ferge og et cruiseskip med en relativt mindre ro-ro-lastseksjon (sammenlignet med bilferger til typiske passasjerer) (mindre romslige bildekk ), en større passasjerseksjon og et bredere utvalg av ulike fasiliteter og tjenester (for eksempel gastronomisk, rekreasjons) og attraksjoner for passasjerer om bord.

Fra Amsterdam Andrej Pawluszko (GRØT); PBS (PortalMorski.pl)

Foto: HNL

Ferry Romantika i HNL farger
Ferry Romantika i HNL farger
Ferry Romantika i HNL farger

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *