En spesialist med 20 års erfaring innen IT-feltet presser på for å velge dette yrket, ikke på grunn av en solid lønn: veldig ofte lever diskriminering bare i våre egne sinn

Kvinner, jenter, diskriminering lever veldig ofte bare i våre egne hoder. Vi er like i stand til å tilegne oss kunnskap. Hvis vi bruker dem i forskjellige situasjoner, ville vi oppført oss annerledes enn menn. Den dag i dag er jeg overbevist om at min første leder hadde rett: et blandet team er mer effektivt og de psykologiske forskjellene mellom kjønnene bidrar til å finne den mest passende løsningen. Tilsynelatende skyldes dette særegenhetene ved vår psykologiske genpool. Ja, vi tenker lenger, tviler, vurderer risikoer, meninger om oss selv, ser etter et sikkert svar. Når det gjelder eksempelet mitt, tenkte jeg lenge på om jeg skulle til Devbridge eller ikke, selv om jeg virkelig ønsket det. Så hva er det å vurdere? Jeg tok faktisk avgjørelsen med en gang, men jeg måtte være oppe noen netter til og snakke med alle for å være sikker.

– Du har jobbet med suksess i et IT-selskap i den norske hovedstaden i mer enn 20 år. Hva var utløsende for endringene og jakten på ny jobb?

– Jeg er vant til å gå full av entusiasme på jobb på mandag og vente på første arbeidsdag etter ferien. Dette er absolutt ikke alltid tilfelle, men det er en tilstand som er vanskelig å oppnå. Hvis denne tilstanden svikter, er reparasjon eller utskifting nødvendig. Etter å ha forlatt det nevnte selskapet, før Devbridge implementerte jeg noen få prosjekter, fra teambuilding til sluttresultatet. Så spurte jeg meg selv: Hva er det neste? Du kan gjøre det samme, du føler deg nødvendig, trenbar og dyktig. Jeg hadde imidlertid alltid en tendens til å prøve bedre, komme meg ut av komfortsonen og så forbanne meg selv, men klare meg.

Jeg tror hvorfor ikke bare holde seg til offentlige kunder? Men det var veldig, veldig vanskelig å ta en avgjørelse, jeg visste at jeg gikk fra allvitende til spørrende og uvitende. Jeg hadde mye støtte fra familien min, fra min tidligere leder som lærte meg målt mot. Ønsket om å se ulike prosesser og ulike kunder vant. Jeg har vært i IT-selskapet Devbridge i et år nå, og jeg er veldig fornøyd med det, det tok mye innsats, men jeg kan si at jeg allerede har nådd favoritttilstanden min: «Elsker å gå på jobb og elsker å komme hjem». «.

– Du har sluttet deg til Devbridges forretningsanalytikerteam og er også en teamleder. Hvilke IT-prosjekter har du vært involvert i og hva er det mest interessante med ditt daglige arbeid?

– Jeg jobber for tiden med et av de største IT-prosjektene i selskapet vårt. Vi jobber med en USA-basert klient. Det er et selskap som leverer utstyr til andre industribedrifter, betjener mer enn 3 millioner kunder over hele verden og leverer utstyr som motorer, belysning, materialhåndtering, festemidler, rørleggerarbeid, verktøy og sikkerhetsartikler, og leverer også lagerstyringstjenester.

Vi lager, utvikler og støtter programvare for å hjelpe dem i deres daglige arbeid med å administrere produkter, salg og kunder, samt integrering med tredjeparts programvare. Konkret utvikler teamet vårt en programvaremodul for å gi leverandører informasjon om produktene deres. Teamet jobber i forskjellige byer: Kaunas, Klaipėda, Warszawa og Kraków. Kunden er fra Chicago. Du må sjonglere mellom tidssonene hver dag.

Vi jobber etter smidige prinsipper, kontrollerer prosessen etter Scrum-metodikken, utvikler produktet iterativt og installerer oppdatert programvare hos kunden annenhver uke. Selv om teamet er virtuelt, består det individuelt av mennesker av ulike generasjoner og kjønn, men jeg liker veldig godt å jobbe med hele teamet. Alle er enige om kvaliteten på produktet, noe som gjør det nyttig og praktisk for kunden å bruke. Alle teammedlemmer uttrykker åpent mulige risikoer, kommenterer og søker etter en optimal løsning. Det er hyggelig at kunden føler og setter pris på det. Den synlige akselerasjonen av kundeprosesser gjennom vårt arbeid er gledelig og motiverende.

– Hvem kan du trygt anbefale teknologisektoren i dag?

– Det viktigste er det jeg gjentar til alle som spør meg om å endre profilen min og gå inn i IT: Du må bli tiltrukket av det, du må like det. Den verste motivasjonen for å gå inn i IT er penger. Hvis han er den eneste, vil det ikke fungere. Dette er kreativt arbeid, man «sitter» normalt ikke her i 8 timer. Du må studere, være interessert, tiden du bruker på kursene alene vil ikke være nok, gjøre lekser, det kan vare til de tidlige morgentimer, så du må vie mye tid til deg selv.

Jeg har hørt setninger som «Du lærte meg ikke,» og de vil ikke hvis du ikke lærer. Som på alle områder, blir du ikke en spesialist å delta på et halvårskurs. Men hvis det er interessant, vil du definitivt finne stedet ditt, og resultatene av langt arbeid er veldig behagelige, arbeidsdagen vil passere umerkelig interessant. Et team, spesielt når det gjelder å utvikle unike IT-produkter, slik tilfellet er med Devbridge, krever mennesker med ulike kvaliteter. For eksempel trenger testere mer grundighet, programmerere trenger dypere kunnskap, analytikere trenger mer kunnskap. Kommunikasjonsevner, jevnt og harmonisk teamarbeid er viktig for alle.

Vurder denne artikkelen

For å hjelpe oss med å forbedre oss gir vi deg muligheten til å rangere LOGIN.LT-innholdet du leser.

(9 Mennesker vurdert)

4,5556

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *