Bestemor Irina fra Gabrovo feiret sin 100-årsdag

Tjue eminente konditorer, fra hele landet og utlandet, samles i Gabrovo for å presentere en imponerende utstilling av skulpturer – ekte sukkerkunstverk, med temaet «Utsikt fra nord». Den innvies fredag ​​25. august klokken 18 i Hristo Tsokev kunstgalleri.

«Vi skal fordype oss i vikingenes strålende historie, vi skal se Norges første konge, vi skal vandre blant Skandinavias flora og fauna, vi skal falle inn i en verden mellom virkelighet og mytologi, blant alver, feer og troll , vil vi lukte «Skriket» av sukkerreplikaen av Edvard Munchs berømte maleri. Og parfymen? Aromaen vil være vanilje… I de varme sommerdagene, selv for en liten stund, vil vi ha muligheten til å transportere oss til et vakkert, ofte kaldt, men også veldig fabelaktig sted – Skandinavia», avslører sjefdekoratøren Maria Oztürk, som glorifiserer Bulgaria over hele verden med sine sukkermesterverk.

Utstillingen «Vue du Nord» er en del av FestivalNOVovKvartala og modulen «Smak meg, Føl smaken». Gratis inngang.

En dag tidligere, 24. august, vil et helt spesielt tre bli skåret og dekorert, ikke plantet, blant trærne og grøntområdet i Marcoteia-parken. Hvorfor er det spesielt fordi det vil være laget av sukker og fruktene og bladene vil være ekte småkaker. Gabrovo-barn vil kunne delta i to konfektverksteder, der de vil dekorere kaker med egne hender. Der vil de minste bli guidet av sukkerdekoratørene Ana Dobreva og Vesela Kostova og lære å jobbe fondant og dekorere deilige pepperkaker.

På slutten skal de dekorere treet selv, og deretter, sammen med alle besøkende i Marcoteia Park, vil de smake på de søte fruktene av arbeidet sitt ved å «plukke» et deilig blad eller en eplekjeks fra sukkertreet. De to mesterklassene til sukkerkunstdekoratørene Albena Bozhidarova og Petar Mechenov vil være deilige, men også ekstremt interessante.

Under demonstrasjonene vil sukkerelskere få den utrolige muligheten til å se live lage en søt kakedekor og en vakker sukkerblomst.

Den andre dagen i modulen, 25. august, er viet til noe ekstraordinært, som vil bli sett for første gang i «Hristo Tsokev» HG – Gabrovo.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *