Spektakulær redning av en russer av et norsk helikopter nær Nordpolen

En russer om bord på et vitenskapelig fartøy fanget i den arktiske isen nær Nordpolen ble av medisinske årsaker evakuert av et norsk helikopter under en spektakulær operasjon, meldte norske redningsmenn onsdag.

Evakueringen fant sted tirsdag kveld ombord på det russiske skipet Severny Polyus i 86°N farvann over Norges Svalbardskjærgård, rundt 240 nautiske mil (444 km) fra polen.

På forespørsel fra sine russiske kolleger lanserte norske myndigheter et Super Puma-helikopter fra Longyearbyen, Svalbards hovedstad, 500 nautiske mil (925 km) unna, for å evakuere russeren, hvis helse ble ansett for kritisk til å gjøre det. behandlet om bord på skipet.
Foto Sysselmesteren Svalbard / AFP

Talsmann for Bodø redningssentral Rune Danielsen sa til AFP: «Det er på ytterste grense for hva et helikopter kan gjøre.»

«De minste detaljene teller for at vi skal nå så langt: vekten, vinden …» hevdet han.

Operasjonen ble gjennomført i samsvar med eksisterende bilaterale avtaler om søk og redning mellom Norge og Russland i Arktis, til tross for forverringen av forholdet mellom de to landene siden den russiske offensiven i Ukraina.

  • Lytt til Normand Lester’s Chronicle via QUB-radio :

Ifølge produsenten, Airbus Helicopters, har H215 Super Puma en maksimal rekkevidde på 866 km, uten en ekstra ekstern tank.Spektakulær redning av en russer av et norsk helikopter nær Nordpolen

Foto Sysselmesteren Svalbard / AFP

Det norske helikopteret fylte sist drivstoff på Nord-Svalbard, der drivstoff er forhåndslagret for å utføre slike ekstreme oppdrag i Arktis, før det fylles på Severny Polyus, et 83 meter langt skip som sitter fast i isen. del av en vitenskapelig ekspedisjon.

Etter sin trygge ankomst til Longyearbyen sent på kvelden rundt klokken 2:00 (00:00 GMT), ble den russiske pasienten evakuert ombord på et medisinsk fly. Hans nåværende tilstand er ukjent.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *