En usynlig fiende sender enorme mengder soldater til sykehus. Det vil ta mer enn ti år å kvitte Ukraina for miner

Reznikov i et intervju for Vakten Rapporten som ble publisert søndag snakket om til sammen hundrevis av kilometer med minefelt og millioner av eksplosive enheter langs frontlinjen. Ifølge ham er det i enkelte deler av området opptil fem gruver per kvadratmeter.

Noen av minene ble lagt av ukrainske styrker for å beskytte forsvarslinjene deres, men de fleste er av russisk natur, sa ministeren. Mens Reznikov uttrykte tillit til at de enorme minefeltene kunne krysses, understreket han at det var livsviktig at allierte utvider og fremskynder treningen for ukrainske minesveipere.

Antallet ingeniører i de ukrainske væpnede styrkene var langt fra tilstrekkelig til å bryte det komplekse russiske forsvaret på en enorm 1000 km front. I tillegg kommer minerydningsenheter under kraftig fiendtlig ild.

Tjenestemenn i Forsvarsdepartementet i Kiev har antydet at for land som Japan som ikke er villige til å gi direkte hjelp i form av våpenforsyninger, kan det være en mulighet for å tilby støtte i form av mineryddingsfasiliteter og opplæring.

Ifølge serveren hadde Ukraina i mai, før starten av årets motoffensiv, fem ingeniørbataljoner fordelt på 200 brigader, hver med 30 medlemmer. Men ifølge uttalelser fra fronten er antallet aktive mineryddere nå betydelig lavere. Drapet på ingeniører og offiserer er det mest verdsatte av de russiske væpnede styrker.

En brigade som opererte rundt Staromaiorska, en nylig frigjort landsby i Donetsk-regionen, sa at den hadde 30 mann på papiret, men i virkeligheten var det bare 13, hvorav bare fem var aktive. Resten måtte droppe på grunn av skade. To medlemmer av enheten har mistet lemmer de siste to ukene.

Serhiy Ryzhenko, overlege ved Dnipro-sykehuset, hvor mange av de alvorligst skadde blir behandlet, sa at han mottar 50 til 100 soldater om dagen, med miner som den nest største årsaken til skadene deres etter artilleri.

På et julimøte i Ramstein, Tyskland, ble en allianse av 54 land som støtter Ukraina, Litauen, Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark enige om å trene og utstyre ukrainske minerydningsenheter. Andre land ble invitert til å bli med.

Reznikov sa at selv om initiativet har økt donasjonene til Ukraina, trenger landet desperat mer. «På dette stadiet av mineryddingskampanjen vår trenger vi snarest mer mineryddingsutstyr, fra minerydningstrålere til Bangalore-torpedoer,» sa han.

Bangalore-torpedoer er sylindriske strukturer som består av flere individuelle deler. Disse seksjonene er koblet til hverandre og kan settes sammen rygg-mot-rygg til en lang rull. Denne valsen flyttes deretter mot en hindring som piggtråd, veisperringer eller minefelt. Når den brukes, aktiveres en eksplosiv ladning plassert i torpedoen, slik at den kan ødelegge en hindring eller lage en bane for fremrykkende enheter.

Bangalore-torpedoer ble fremtredende under andre verdenskrig da de ble mye brukt av de allierte. Det var et nøkkelelement i å overvinne tyske hindringer som piggtråd, betongbarrierer og andre forsvarslinjer. Dette verktøyet tillot rask og relativt sikker penetrering inn i fiendens posisjoner.

«Det er også avgjørende å utvide og akselerere opplæringen av pionerer. Det bør gjøres raskt og systematisk. Det trengs pionerer her og nå. Arbeidet ditt redder liv og sikrer fremrykning av troppene våre. Mineryddingskoalisjonen er basert på prinsippet om «utdanne og utruste. Den effektive implementeringen vil bringe Ukrainas seier nærmere,» la Reznikov til.

Pete Smith, ukrainsk programleder for mineryddings-NGO Halo og en tidligere ekspert på deponering av eksplosiv ammunisjon, sa at nivået av mineforurensning i Ukraina var «enestående i moderne historie». «Det vi er vitne til er den mest alvorlige typen landminer og ueksplodert ammunisjonsforurensning som vi absolutt har sett i Europa siden andre verdenskrig,» sa han.

Etter hans mening er det rikelig med bevis på store lineære minefelt. For eksempel har de en lengde på 1,5 km, hvor TM-62-miner er plassert hver meter. «Dette var områder som Ukraina gjenerobret ganske raskt. Men nå har vi en 1000 kilometer lang frontlinje, og bak den lag og lag med minefelt, og det er noe som er uten sidestykke i moderne historie, la han til.

Ifølge ham står utmattede ukrainske ingeniørenheter overfor en rekke forskjellige typer miner på slagmarken. Han frykter at selv med 10.000 mineryddingsmaskiner vil det ta ti år å dekontaminere landet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *