Et sterkt grep av naboene. Russlands fullstendige isolasjon begynner :: Verden :: www.technologijos.lt

Den norske regjeringen innfører ytterligere innreisestriksjoner for russiske statsborgere som kommer inn i landet for turistformål. Regjeringen varslet at de nye reglene trer i kraft 29. mai.

– Beslutningen om å stramme inn adgangskravene er i tråd med Norges holdning til allierte og partnere som svar på Russlands ulovlige angrepskrig mot Ukraina, sa justis- og offentlig sikkerhetsminister Emilie Enger Mehl.

Våren 2022 ble reglene for utstedelse av visum til russiske statsborgere skjerpet, og nå vil innreise til landet bli enda mer begrenset.

Regelendringen betyr dette Politiet slipper deg ikke inn For russiske statsborgere som ikke er inkludert i unntakslisten. Innstrammingen av reglene gjelder både personer som fikk visum i Norge før våren 2022 og personer som har fått utstedt visum av andre land i Schengen-avtalen.

Ministeren la til at russere som ønsker å komme til Norge for turisme eller «andre ikke-essensielle formål» ikke vil få lov til å krysse grensen.

– Norske myndigheter følger situasjonen ved grense- og grenseovergangene nøye og er klare til å iverksette tiltak om nødvendig.

Norge har lenge støttet Ukraina ved å gi militær og humanitær bistand til Ukraina.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *