Et voldsomt regnvær i Spania har avdekket et livlig romersk nettsted

Utskjæringene er gravert på steinmuren til Fort Tossal de la Cala; Denne festningen ligger i det som nå er byen Benidorm på Middelhavskysten.

Disse eldgamle kunstattributtene ble oppdaget i 2020. i januar, men for å beskytte nødhjelpen rapporterte ikke byens tjenestemenn og arkeologer det før i slutten av mai i år.

Ansiktet, fallus og overflødighetshorn er hugget i stein i et område på 57 og 2 cm. Ettersom det er en oppkuttet del av berget, kan man konkludere med at den opprinnelige utskjæringen kan ha vært større. i en pressemelding Jesus Moratalla, professor i arkeologi ved universitetet i Alicante og direktør for de arkeologiske utgravningene, er sitert.

De tre utskårne gjenstandene er unike ettersom lignende utskjæringer og relieffer ikke lenger eksisterer i de tidligere romerske territoriene, sa Ana Pellicer, medlem av Benidorms råd for historiske og kulturelle arv.

Katherine Halcrow, som ikke var involvert i den arkeologiske utgravningen og har en doktorgrad i klassisk arkeologi fra Oxford University, trakk oppmerksomheten til den symbolske betydningen av utskjæringen. Både overflødighetshornet og falloset «ble tradisjonelt betraktet som symboler på lykke, beskyttelse og overflod.» I tillegg ble fallosen også antatt å ha en beskyttende funksjon – dens formål var å holde ondskapen borte fra det stedet og menneskene knyttet til det.» , – skriftlig intervju «levende vitenskapsa K Halcrow.

Fallosens beskyttende funksjoner ble beskrevet av de gamle romerske forfatterne Marcus Terence Varonas (116–27 f.Kr.) og Plinius den eldre (23–79 e.Kr.).

I den nyfunne utskjæringen ser det utskårne ansiktets øyne rett frem på publikum. Mest sannsynlig valgte mesteren «bevisst sammensetningen av fronten av ansiktet, i stedet for profilen, for å understreke dominans og direkte kontakt,» forklarte K. Halcrow.

Mange falliske utskjæringer fra romertiden eksisterer fortsatt i Europa, men ifølge K. Halcrow er det ingen sammenlignbare analogier for denne utskjæringen i regionen. «Ikonografi og symbolikk er ikke uvanlig i romerske verk, men komposisjon og setting er sjeldne,» sa hun. Siden ikke alle utskjæringene overlever, er det sannsynlig at ingen andre symboler eller kontekstualiserende elementer overlever.

Arkeologiske utgravninger på stedet for Tossal de la Cala-festningen begynte på 1800-tallet. det femte tiåret. Siden 2013 er utgravningene i den gamle festningen overvåket av universitetet i Alicante.

Små fort av denne typen fungerte som vakttårn. Tossal de la Cala-fortet tjente en gang til å vokte havet (nær dagens Alicante) og beskytte det mot sjøangrep. Fortet ble bygget i 77 Ave. Kristus, under ledelse av den romerske opprøreren Quintus Sertorius (fra 83 var han prokonsul i provinsen Nær Spania, i 80 løsrev han seg fra metropolen, 80-72 f.Kr. deltok han i borgerkrigene).

Nå som funnet er annonsert, håper arkeologer å finne løsninger for å gi funnet maksimal beskyttelse og ikke skille det fra fortet, heter det i en pressemelding. Nettstedet forventes å åpne for publikum i løpet av de kommende månedene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *