En kraftig storm har rammet Sverige og Norge, og oversvømmet boliger og veier – Verden

Storm Hans Smalt Sverige og Norge med kraftig regn og kraftige tordenvær, som førte til oversvømmelser av veier og forstyrrelser i jernbanetransport og fergetjenester, rapporterte DPA.

Mer enn 25.000 lynnedslag ble registrert i går i Sverige. Et kort strømbrudd i byen Malmö berørte mer enn 5000 tjenestebrukere, rapporterte lokale medier. Det ble rapportert om flom i første etasje i flere hus i Westernorland-regionen i Nord-Sverige.

Politiet sa at det ikke var noen personskader i ulykken i byen Hudiksvall, omtrent 280 kilometer nord for Stockholm, hvor to av passasjerene vogner av et tog har sporet av. Avsporingen skjedde fordi «vollen under jernbanen ble undergravd av kraftig regn og jordskred,» sa myndighetene, sitert av Associated Press.

«Vinter» midt på sommeren: Et tykt lag med is dekket gatene i Udine (VIDEO)

Ferger, som forbinder Polen med Sverige, to tyske øyer til fastlands-Tyskland og Norge til Danmark, forble i havner. Ferger til de tyske øyene Hidensee og Rügen er kansellert og feriegjester har blitt bedt om å endre reiseplanene sine for onsdag.


Norske meteorologer ventet en forverring av situasjonen i landet deres, og spår det «Hans» kan bli en av de kraftigste stormene de siste 25 årene.

Meteorologisk institutt, som ga uværet navnet Hans, varslet hardt vær for store deler av Sør-Norge frem til tirsdag kveld. Flere kommuner i regionen er med skredberedskap. Det ble også meldt om flom i gatene i hovedstaden Oslo.

Myndighetene har rådet folk til å jobbe hjemmefra.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *