Majid Al Futtaim Group ser lovende vekstutsikter i Saudi-Arabia, sier administrerende direktør

BEIJING: USAs handelsminister Gina Raimondo sa under et møte med Kinas premierminister Li Qiang i Beijing tirsdag at USA og Kina må «gjøre mer sammen» i møte med planetens problemer.

Hun siterer temaer om «global bekymring som klimaendringer, kunstig intelligens, fentanylkrisen,» sa hun: «Jeg tror verden forventer at vi skal gjøre mer sammen for å løse disse problemene.»

Jeg er helt enig med deg i at forretningsforholdet vårt kan være ryggraden i forholdet vårt, sa hun også til statsministeren.

«President Biden ba meg komme hit og sende en melding om at vi ikke prøver å skille (mellom de to økonomiene, red.anm.). Vi prøver å opprettholde vårt handelsforhold på 700 milliarder dollar med Kina,» la hun til. .

Mr. Li Qiang svarte til Raimondo at «politiseringen» av handelsspørsmål av USA ville ha en «katastrofal innvirkning,» rapporterte det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

«Politiseringen av økonomiske og handelsmessige spørsmål og den overdrevne utvidelsen av sikkerhetsbegrepet vil ikke bare alvorlig påvirke bilaterale relasjoner og gjensidig tillit, men vil også skade interessene til bedrifter og folk i begge land og ha en katastrofal innvirkning på den globale økonomien. . Li fortalte Raimondo, ifølge Xinhua.

Uttalelsene, på den tredje dagen av Raimondos besøk til Kina, kommer ettersom verdens to ledende økonomiske makter, som søker å lette bilaterale spenninger, har mangedoblet møter på høyt nivå de siste månedene.

Tidligere på dagen møtte Raimondo visestatsminister He Lifeng, som hun beskrev handelsforholdet mellom de to landene til som «et av de viktigste» i verden: «Ansvarlig forvaltning av dette forholdet er avgjørende for våre to nasjoner og verden.»

Washington «vil aldri gå på akkord når det gjelder å beskytte vår nasjonale sikkerhet», men de prøver ikke å «forsvare den kinesiske økonomien», forsikret ministeren igjen.

Fjerde besøk

He Lifeng fortalte ham om Beijings ønske om å vise «opprettholde økonomisk konsensus og øke samarbeidet».

Gina Raimondo er den fjerde høytstående amerikanske politikeren som besøker Kina i år, etter besøk i juli av USAs finansminister Janet Yellen og USAs klimautsending John Kerry.

I mellomtiden besøkte sjefen for amerikansk diplomati, Antony Blinken, Beijing i juni.

Ingen av disse besøkene resulterte i særlig fremgang.

Men Beijing og Washington ble mandag enige om å sette ned en arbeidsgruppe for å prøve å løse handelskonflikter mellom dem etter et møte mellom Raimondo og hennes kinesiske kollega Wang Wentao.

Ifølge Washington skulle denne gruppen møtes for første gang tirsdag.

Blant de mange uenighetene er handelsrestriksjoner pålagt av USA på eksport av visse amerikanske produkter, spesielt høyteknologiske, til Kina.

Washington anser dem som avgjørende for å opprettholde sin nasjonale sikkerhet. Beijing mener imidlertid at de hovedsakelig er rettet mot å begrense Kinas økonomiske vekst og utvikling.

Komplisert forhold

Gina Raimondo fortalte sin kinesiske kollega Wang Wentao mandag om «viktigheten av å sikre åpne kommunikasjonslinjer mellom USA og Kina», ifølge amerikanske referater fra møtet.

Kina har snakket om sine «alvorlige bekymringer» over amerikanske handelsrestriksjoner rettet mot sine selskaper, rapporterte China News Agency tirsdag.

«Ensidige og proteksjonistiske tiltak er i strid med markedsregler og prinsippet om rettferdig konkurranse», understreket den kinesiske handelsministeren, sitert av New China, som spesielt nevner USAs restriksjoner på halvledere.

«Dette vil bare skade sikkerheten og stabiliteten til globale forsyningskjeder», hevdet han.

Under et intervju med Wang Wentao innrømmet Raimondo at mellom Beijing og Washington «er det et komplisert forhold, et komplisert forhold.»

«Selvfølgelig vil vi være uenige i noen saker, men jeg tror vi kan gå videre hvis vi er direkte, åpne og pragmatiske,» sa Raimondo.

Utenriksministeren, som avslutter sitt besøk til Kina onsdag, drar til Shanghai, den økonomiske hovedstaden, tirsdag kveld.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *