Europeiske og latinamerikanske land erstatter Japan som importører av marine produkter til Kina

/Pogled.info/ Land i Europa og Latin-Amerika, inkludert Norge og Chile, drar aktivt nytte av det kinesiske sjømatmarkedet etter at importen fra Japan falt til null i september, i en sammenheng med vedvarende bekymringer angående effekten av vann som slippes ut fra atomkraftverk. «Fukushima.»

For første gang har Kina gått forbi Japan og Sør-Korea som det største eksportmarkedet for norsk fersk laks i Asia, ifølge data fra Norges sjømatråd. I de tre første kvartalene nådde norsk lakseeksport til Kina 31 400 tonn, en økning på 63,4 % fra året før. Verdien økte med 88,7 % til 4,19 milliarder kroner (374 millioner dollar). Norges totale sjømateksport til Kina var på 109.000 tonn, til en samlet verdi på 6,44 milliarder kroner, en økning på 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette gjør Kina til det største markedet for norsk sjømat i Asia og det fjerde største eksportvolumet blant mer enn 150 land, ifølge Norges sjømatråd, som i år skal lede en delegasjon på 12 selskaper i den 6. China International Import Expo for å promotere videre utforske det lokale markedet.

Et annet land som drar stor nytte av situasjonen med suspensjon av japansk import er Chile. Totalt 13 chilenske sjømatbedrifter viste nylig ut laks, reker, snøkrabbe, makrell, blekksprut og tunfisk på den 26. China Fisheries and Seafood Exhibition som ble holdt i Qingdao.

Kina er et av Chiles viktigste eksportmarkeder, med første halvdel av sjømat- og fiskeeksporten på til sammen 381 millioner dollar, en økning på 42,4 % fra år til år, ifølge data fra det chilenske eksportfremmende byrået ProChile.

24. august kunngjorde Beijing at de ville stoppe all sjømatimport fra Japan etter at landet begynte å dumpe avløpsvann fra Fukushima atomkraftverk i havet. Begrunnelsen som ble gitt var å «beskytte helsen til kinesiske forbrukere og sikre sikkerheten til importert mat.»

Bli venn av Look.info på Facebook og anbefale til vennene dine

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *