Fergeforbindelse mellom Nederland og Norge står overfor konkurs: «Turisme mister flaggskipseiendom» | Virksomhet

Holland Norway Lines, som tilbyr fergeoverfarter til Norge, har bedt om betalingsutsettelse. Selskapets eneste skip, som har vært aktivt siden 2022, seiler foreløpig ikke. En utsatt betaling er ofte, men ikke alltid, en varsler om konkurs.

Holland Norway Lines sa at de hadde havnet i økonomiske vanskeligheter etter at de ble tvunget til å forlate Eemshaven i Groningen-provinsen tidligere i år. Fergeselskapet skulle da bygge egen kai i Eemshaven, men dette viste seg å bli for dyrt. Det førte til at det jevnlig hendte at fergen ikke klarte å legge til kai noe sted, noe som førte til kortvarige kanselleringer.

Selskapet bestemte seg da for å starte sine fergeforbindelser fra Tyskland. I utgangspunktet gikk fergen fra Cuxhaven til Norge, senere ble det Emden, rett over grensen. Eksisterende bestillinger ble da kansellert massevis og det ble gjort betydelig færre bestillinger i perioden som fulgte. Holland Norway Lines sier nå at de trenger mer tid for å ta igjen tap fra tidlig i 2023.

– Det er en stor skam at Holland Norway Lines har gitt et stort løft til Groningen, sier Groningens nestleder Henk Emmens på spørsmål. – Alle nordmenn som kommer hit er gode for reiselivssektoren vår. Det vil være svært uheldig om du mister dette vakre utstillingsstykket. Vi hadde alltid gode diskusjoner med selskapet.»

Usikkerhet

Siden alle turer ble stoppet umiddelbart, er det mange usikkerhetsmomenter for reisende. Holland Norway Lines råder reisende som allerede er i Emden for en overfart å se etter hotell eller bestille en erstatningsreise.

Det er også svært usikkert om kunder som allerede har bestilt billett får pengene tilbake. «Sjekk også forsikringen din,» skriver Holland Norway Lines. Kostnaden for billetter med Holland Norway Lines kan lett bli flere hundre euro.

Holland Norway Airlines ble grunnlagt i 2020. Den første overfarten fra Eemshaven til Norge fant sted 7. april 2022. Siden cruise til Norge startet har Holland Norway Lines fraktet rundt 400 000 mennesker med sin cruiseferge MS Romantika. Selskapet sysselsetter nesten 400 personer.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *