Morgensjekk: Staten investerer i Moldau-filharmonien, Norge vil utvinne gass i Arktis

God morgen! Det er den 164. dagen i året, Antoníns minnedag. Denne dagen i 2003 startet folkeavstemningen om Tsjekkias tiltredelse til EU.

Les et utvalg av de viktigste hendelsene de siste timene.

Europa er allerede i ferd med å bestemme seg for hvordan det skal håndtere neste vinter. De må fylle lagerfasilitetene i en situasjon der det er mindre russisk naturgass og tvil henger over LNG-forsyningen. Lagrene er imidlertid i god stand etter den siste fyringssesongen og Ukraina kan gi ytterligere lagringskapasitet den 27. Norge, hvis eksportrolle økte under krigen, har ambisiøse planer om å øke olje- og gassproduksjonen i Arktis. Men miljøvernere gjør opprør og hevder at EU vil dra nytte av det i årene som kommer.

Mens arkitektene fullfører utformingen av Vltava-filharmonien, flytter representanter fra Praha forhandlingene til regjeringsnivå. Det nye konserthuset, som koster nesten ti milliarder kroner, vil ikke bli finansiert av hovedstaden selv, det trenger et statlig bidrag og muligens private investorer. I begynnelsen av juni møtte Praha-ledelsen for første gang kulturminister Martin Baxa (ODS) til et møte om fremtidig bruk av bygget. Ministeren vil gjerne se det nye hovedkvarteret til den tsjekkiske filharmonien her.

Tsjekkernes høye etterspørsel etter eksotiske reiser har også innvirkning på regionale flyplasser. Brno lufthavn, som åpnet i midten av forrige århundre, får sin første direkte langdistanseflyvning i år. Som en del av sine turer tilbyr reisebyrået Cedok, i samarbeid med det italienske flyselskapet Neos, flyreiser til Thailand for den kommende vintersesongen som starter denne uken.

Det populære samfunnsnettverket Reddit er i krise. For å finne måter å tjene penger på og dekke stadig økende driftskostnader, tar Reddit gebyrer for brukergrensesnittet sitt (API), som brukes av tredjepartsapplikasjoner. Selskapets sjef, Steve Huffman, snakket om den nye policyen i april, men vil begynne å implementere den i praksis fra juli. Brukere startet omfattende protester.

Skjedde i dag:

  • Lederen for Det internasjonale atomenergibyrået, Rafael Grossi, begynner sitt neste besøk til det ukrainske atomkraftverket Zaporozhye
  • Donald Trump vil bli tiltalt i en føderal domstol i Miami for oppbevaring av hemmeligstemplede dokumenter i herskapshuset hans i Florida
  • Forhandlinger mellom statsminister Petr Fiala (ODS) og andre medlemmer av regjeringen med fagforeninger om regjeringens konsolideringspakke og innsparinger
  • Den amerikanske sentralbanken (Fed) åpner sitt todagers pengepolitiske møte

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *