Finn ut hvorfor Nord-Europa er den nye destinasjonen du må se!

Som følge av tørke, varme og skogbranner tiltrekkes reisebyråer og turister i økende grad til mildere strøk.

Gjerne, middelhavsregionen er fortsatt på toppen av turistmål på europeisk skala. Bestillinger til land som Danmark, Finland, Nederland, Norge og Sverige er imidlertid på vei opp fra 2022 om vi skal tro data fra Mastercard, det amerikanske betalings-/uttakssystemselskapet.

Attraktive priser og klima

TUI, verdens største reisebyrå, antydet onsdag 9. august at attraksjonen delvis kan forklares med devalueringen av enkelte skandinaviske valutaer. Men klimaendringene spiller også en rolle. Sebastien Ebel, administrerende direktør i TUI, indikerer at han forventer at sesongen starter tidligere enn våren og slutter til høsten.

På destinasjonssiden vil turoperatøren berike sitt tilbud med nordiske land, Benelux, Polen: «Vi skal til Hellas til november, og kanskje vi bør la denne destinasjonen være åpen til slutten av året, også etter jul.».

Norge for å unngå hetebølgen

Reuters rapporterte om det blant annet i Norgeet land som mange turoperatører observerer en økning i etterspørselen etter.

Det kom turister til Vesterålen i nord, delvis fra Sentral- og Sør-Europa, med det klare mål å slippe unna de ekstreme temperaturene. En slik attraksjon at det ble opprettet flyforbindelser nord i det skandinaviske landet.

«Jeg vil heller gå i regnet enn i ovnen»

Den skotske turisten vitnet og sa at hun hadde feriert i Nord-Tyskland og dets nordlige nabo Danmark i år: «Før hadde jeg vært i Frankrike, Italia, vanlige sommerdestinasjoner, men jeg begynte å føle meg kvalm. Selv Tyskland og Sveits er for sør, jeg var der i fjor og det var allerede for varmt.».

Til slutt sa en tysk kvinne bosatt i Danmark at hun foretrekker nord på ferie: «Jeg vil heller gå i regnet enn i ovnen».

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *