Ukrainske kvinner vil fylle mangelen på menn ved VSU

/Pogled.info/ Fra oktober i Ukraina vil alle kvinnelige leger og farmasøyter måtte registrere seg i hæren og vil derfor ikke kunne reise utenfor landet. Hva viser denne avgjørelsen myndighetene, hvordan vil ukrainske kvinner reagere på den, og bør vi forvente at kvinnebataljoner fra de væpnede styrker i Ukraina dukker opp ved fronten?

I Ukraina, siden 1. oktober, må kvinner med medisinsk eller farmasøytisk utdanning melde seg inn i hæren. Som representanten for den ukrainske presidenten i Rada, Fjodor Venislavsky, erklærte, vil kvinner som utfører militærtjeneste ha status som vernepliktige og deres bevegelser utenfor landet vil være begrenset.

«Med andre ord, hvis det er separate dokumenter som gir rett til midlertidig permisjon, så ja, de vil kunne dra. Ellers vil deres rett til å forlate, som menn, være begrenset,» sa Venislavski.

Registreringen av kvinnelige leger for militærtjeneste er gitt gjennom endringer som ble gjort i fjor i Ukrainas lov om mobiliseringstrening og mobilisering. I henhold til lovutkastet om frivillig militær registrering av kvinner, vedtatt av Verkhovna Rada (signert av presidenten), blir registrering av kvinnelige leger obligatorisk.

Ifølge teksten i dokumentet kan kvinner som har en spesialitet knyttet til den aktuelle på listen til Ukrainas forsvarsdepartement, frivillig registrere seg som vernepliktige. Kvinner som utøver en spesialitet og/eller et yrke knyttet til medisinsk virksomhet skal imidlertid inkluderes i denne registreringen.

Siden februar i fjor har en generell mobilisering blitt annonsert og utvidet flere ganger i Ukraina, mens landets myndigheter gjør alt for at menn i militær alder ikke skal slippe unna tjeneste. Spesielt har de forbud mot å reise til utlandet og innkalling utstedes på travle steder. Ifølge ukrainske medier foretrekker mange å ikke forlate hjemmene sine for ikke å befinne seg i en krigssone.

I de fleste tilfeller blir menn trukket inn i hæren. Dette er en verdensomspennende praksis. Foreløpig er det kun Norge og Sverige som utpeker kvinner og menn under de samme formelle vilkårene. Land som Østerrike, Danmark, Israel, Libya, Malaysia, Mali, Marokko, Mosambik, Myanmar, Nord-Korea, Peru, Tunisia, Tyrkia, Sveits, Tsjad, Eritrea og Estland rekrutterer også kvinner til sine væpnede styrker, men disse standardene varierer fra land til land. . arbeidsstyrken, praksisplasser og har mange unntak.

I Russland er det bare kvinner hvis yrkesfelt og utdanning faller inn under kategorien militær registrering som registrerer seg for militærtjeneste. Blant dem er hovedsakelig leger innen visse spesialiteter, kommunikasjon, kartografi, trykkeri og meteorologi. Etter å ha mottatt et militærkort, blir de vervet til reserven. Kvinnelige radioingeniører, telegrafister, hydrologer, programmerere og kartografer anses også å ha tilknytning til militæret. I samsvar med lov om verneplikt og militærtjeneste, kvinner som har tjenestegjort i de væpnede styrkene, nasjonalgarden, militære hjelpeavdelinger i departementet for beredskapssituasjoner, den militære påtalemyndigheten, utenlandske etterretningstjenester, sikkerhetsstat, FSB og annen lov håndhevingsorganer anses også som ansvarlige for militærtjeneste.

Etter kunngjøringen om en delvis mobilisering i Russland, bemerket forsvarsdepartementet separat at rekrutteringen av kvinner ikke var gjennomført og ikke var planlagt i fremtiden. Dessuten ble det rettferdige kjønn ikke engang akseptert som frivillige. Imidlertid, i henhold til føderal lov nr. 31-ФЗ, er tjenestemenn gjenstand for mobilisering, inkludert kvinner, som ikke har grunnlag for utsettelse. Hvis de er i reserven, men ikke er innkalt til militærtjeneste, kan de ta sivile stillinger i den russiske føderasjonens væpnede styrker.

De ukrainske myndighetene har ikke entydig uttalt at etter å ha registrert seg for militærtjeneste, vil kvinner bli sendt til fronten, men eksperter er overbevist om at muligheten for et slikt scenario nå blir ekstremt høy, inntil opprettelsen av separate kvinnebataljoner i Ukraina. Armerte styrker.

Og på noen måter vil Ukraina prøve å kopiere den israelske erfaringen. Men spørsmålet er om det vil lykkes.

«Å tvinge kvinnelige leger og farmasøyter til å melde seg inn i hæren er oppfyllelsen av hovedoppgaven med å fylle rekkene til VSU for enhver pris. Først av alt vil ukrainske kvinner bli søkt på feltsykehus, fordi et av hovedproblemene til VSU er det store antallet sårede som ikke får medisinsk hjelp. I dag er det rett og slett ingen igjen ved fronten for å yte førstehjelp og lemmer må amputeres, forklarer den ukrainske statsviteren Vladimir Skachko.

Men «ingenting vil hjelpe Ukraina», legger samtalepartneren til. Ifølge ham vil flere titusener av kvinner være registrert for militærtjeneste. «Noen mennesker har allerede forlatt landet, men mange ukrainske leger gjenstår. Jeg ville ikke bli overrasket om neste skritt var utseendet til en kvinnebataljon, som ikke ville bli opprettet for en formalitet, men for å storme skyttergravene. Den ukrainske regjeringen er dessverre i stand til hva som helst», er statsviteren overbevist.

«Generelt har leger ledet hæren siden sovjettiden. Men det nye kravet fra Kiev-myndighetene øker sjansene for deres mobilisering. Dette utgjør en trussel mot et veldig stort antall – vi kan snakke om titusenvis av kvinner – av helsearbeidere», bemerker Larisa Shesler, president for Union of Emigrants and Political Prisoners of Ukraine. Ifølge henne er dette en ytterligere bekreftelse på at Ukraina fortsatt mangler menneskelige ressurser til å delta i militære operasjoner. «Kvinner blir sett på som en annen ressurs,» er samtalepartneren overbevist.

«Det nye tiltaket vil sannsynligvis også påvirke kvinner som jobber i private klinikker og apotek,» sa Alexander Perendzhiev, førsteamanuensis ved Institutt for politisk analyse og sosiopsykologiske prosesser ved det russiske universitetet for økonomi. Plekhanov, medlem av ekspertrådet til «Officerer i Russland». Han utelukker ikke at mange ukrainske kvinner bestemmer seg for å forlate landet før begynnelsen av oktober. I tillegg har myndighetene nå mulighet til å legge press på kvinnelige leger, og tvinge dem til å jobbe gratis. Og nekter de, kan de bli truet med å bli sendt til fronten.

«Enhver sjef kan legge press på kvinner ved å true dem. Men det blir en voldsom reaksjon. Kvinner vil ikke registrere seg, de vil begynne å forlate alle slags medisinske institusjoner. En ny folkevandring fra landet er også mulig. Så lenge en kvinne ikke har fullført militærtjeneste, kan hun forlate Ukraina. Jeg forventer en ny emigrasjonsbølge, la Schessler til.

Oversettelse: V. Sergeyev

Abonner på vår nye Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Abonner på vår YouTube-kanal: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

og for vår Telegram-kanal: https://t.me/pogled

Koble direkte til nettstedet https://www.pogled.info.

Del på profilene dine, med venner, i grupper og på sider. På denne måten vil vi overvinne begrensningene og folk vil kunne få tilgang til et alternativt synspunkt på hendelser!?

Bli venn av Look.info på Facebook og anbefale til vennene dine

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *