Fjorder – symbolet på Norge


De går fra i dag til 14. juli Fjorddager i skandinaviske land. Dagen ble første gang feiret i 1991. Tanken med å feire Fjords Day er å rette oppmerksomheten mot dem som et unikt økosystem, sa han til Radio Sofia. Ch. Antonia Gospodinova, assisterende professor, PhD – leder for «Scandinavian Studies»-avdelingen ved «St. Kliment Ohridski».

Hun forklarte at fjordene dannet seg som dype daler som følge av isbreenes bevegelse.

«Kysten av Norge er krysset av fjorder. De mest imponerende fjordene finnes langs den vestlige kysten av Norge, hvor kysten faller bratt, på steder fra en høyde på 500 til 600 meter og byr på en fantastisk utsikt,» la Antonia Gospodinova til.

Hun la til at hovedstaden i Norge – Osloligger ved en av de største fjordene.

«Hvert år tiltrekker Norge millioner av turister mellom mai og september. Norge er et utrolig vakkert land, det har også veldig vakre fjell. Det er rikt på vannressurser og kombinert med dette ulendte terrenget er det utrolig vakre fossefall. fjordene er Norges emblem, la Antonia Gospodinova til.

Besøkende kan også observere et annet naturfenomen når de er i det skandinaviske landet – søvnløse netter.

«Det er tiden da solen ikke faller under horisonten. Kombinert med fjordenes skjønnhet er det en uforglemmelig opplevelse. På meg, den beste tiden å besøke er fra slutten av mai til slutten av julila Ch. Adjunkt Antonia Gospodinova, Ph.D.

Hun la til at spesialiteten «Scandinavian Studies» ved SU «St. Kliment Ohridski» fylte 30 år i fjor og fortsatt er like populær som da den ble opprettet.

Detaljer kan høres i lydfilen.

Publikasjonen ble produsert av: Polina Nacheva

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *