Frankrike planlegger å slutte å selge iPhone 12 på grunn av mulige for høye nivåer av elektromagnetisk stråling

12. august Etter at Apple avduket den nye iPhone 15, beordret Frankrike selskapet til å slutte å selge iPhone 12 fordi den angivelig sender ut for høye nivåer av elektromagnetisk stråling, melder BBC.


Assosiativt bilde fra Pixabay.

Fransk National Frequency Agency Det nasjonale spektrumbyråetANFR), som kontrollerer alle radiofrekvenser i landet, har også beordret teknologigiganten til å reparere telefoner som allerede er i produksjon.

Ifølge ANFR vil Apple måtte tilbakekalle alle iPhone 12-er som noen gang er solgt i landet hvis de ikke klarer å fikse problemet med en programvareoppdatering.

På nettsiden deres står det at det ikke er bevis for at eksponering for elektromagnetiske felt på lavt nivå er skadelig for mennesker.

Apple fortalte BBC at de hadde utfordret ANFR-testen, og sa at den hadde gitt regulatoren testresultater fra teknologigigantens og tredjeparts laboratorier som viste at iPhone 12 overholdt globale strålingsgrenser.

Ifølge Reuters sa den franske ministeren for digital teknologi Jean-Noel Barrot til den franske avisen Le Parisien at avgjørelsen ble tatt etter at ANFR fant at iPhone 12s spesifikke absorpsjonskoeffisient (SAR) oversteg den lovlig tillatte verdien.

«Apple forventes å svare innen to uker,» sa Barrot. – Hvis ikke, er jeg klar til å bestille tilbakekalling av alle iPhone 12-er i omløp. Regelen gjelder for alle, inkludert de digitale gigantene.»

Frankrike vil dele sine funn med andre regulatorer i handelsblokken, som Barrot sa kan føre til en «snøballeffekt.»

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *