Gassprisen falt til et månedlig lavpunkt på under 28 euro per megawattime

Engrosprisen på gass for det europeiske markedet har falt til et månedlig minimum på under 28 euro (ca. 670 CZK) per megawattime (MWh) i dag. Fortsatt vekst i forsendelser fra Norge bidrar til nedgangen, rapporterte Bloomberg.

Prisen på den viktigste gassterminkontrakten for levering neste måned falt så lavt som €27,775 per MWh i dag ved Title Transfer Facility (TTF) virtuelle handelssenter i Nederland. Rett før middag viste den en nedgang på rundt tre prosent og lå litt over 28 euro per MWh. Prisen på gass på børsen har lenge vært godt under den øvre grensen på 2500 CZK per MWh som er satt administrativt i Tsjekkia.

Norges enorme gassfelt Troll forventes å gjenoppta full drift torsdag etter langvarig vedlikeholdsarbeid. Høyt lager bidrar også til å redusere gassprisene. Behovet for gass øker imidlertid på grunn av høye temperaturer, noe som fører til økt bruk av klimaanlegg.

I begynnelsen av juni falt gassprisen for det europeiske markedet til det laveste nivået på to år med i underkant av 23 euro per MWh. I midten av juni steg den imidlertid til 50 euro per MWh, og nådde sitt høyeste nivå siden begynnelsen av april. Nyheter om stans i produksjonen ved det gigantiske gassfeltet Groningen i Nederland bidro også til denne økningen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *