GLOSSA: Macron blant lokalbefolkningen, den (u)sangende Mr. Green Deal og en naapansk kommunist

Nederland Det frarøvet verden en siste sikkerhet da statsminister Mark Rutte veltet sin egen regjering med rødt flagg og kunngjorde at han ville trekke seg fra politikken etter valget i november. Det er virkelig slutten på en æra, den evigvarende teflon Mark, en ydmyk gammel mann (56), har vært i hæren siden 2010. Han har kanskje bare gjort det for å kunne bruke den gamle Nokia igjen, men med sitt skritt hver dag forårsaket han en stor skandale i den nederlandske politiske scenen.

Folkepartiet for frihet og demokrati (VVD) valgte hans etterfølger i slutten av august, ifølge justisminister Dilan Yeilgz-Zegeriusov, som har tyrkiske røtter. Dessuten vil det liberale og nå nest sterkeste D66-partiet få en ny leder, eller finansminister Sigrid Kaagov ble lei av den barnepåvirkede strømmen om henne (ekstremhøyre kalte henne arbeider). Det sørget formannen for det konservative CDA og utenriksminister Wopke Hoekstra for. Men til venstre eksploderer ikke bomben.

Socialdemokraterna (PvdA), som har stått på lista i ti år, bestemte seg for å stemme ved siden av De Grønne (GL) og er plutselig favoritter. Europakommisjonens visepresident Frans Timmermans, populær øst i EU som en hovedforkjemper for den grønne avtalen og tilhenger av flyktningblomster, besøkte Anci. En gruppe fra begge partier ville ta ledelsen i valget. Han har vært i kommisjonen siden 2014 (før det var han nederlandsk utenriksminister) og har nå muligheten til å jobbe i en lengre periode. De siste tiårene har nederlandske premier hatt stor konsistens over årtusener (Lubbers, Kok, Balkenende, Rutte), til tross for det store spekteret av partier basert på et svært proporsjonalt valgsystem.

Statsminister Timmermans er det Nederland trenger, mener PvdA-parlamentsmedlem Mohammed Chahim. Også den italienske populisten Matteo Salvini uttalte seg, om enn i en litt annen tone. Nm vil ikke savne ham. «Denne mannen brakte inn mye kode, la oss håpe nederlandske velgere behandler ham som de burde,» sa han.

fransk president Etter en rekke voldelige opptøyer og protester mot pensjonsreformer, bestemte Emmanuel Macron seg denne uken for å ta lengst mulig flytur. Han tok seg til Stillehavet, og gjorde påfølgende stopp i Ny-Caledonia, Vanuatu og Papua Ny-Guinea. Målet hans var å presentere et fransk alternativ i regionen, som han trengte for å trenge mer inn i. I Caledonia, et franskkontrollert land som har stemt for uavhengighet fire ganger de siste fem årene, hørte han stemmene til begge gruppene, men var mest imponert over dansen til de halvnakne innfødte, ifølge fotografen.

I mellomtiden i Frankrike, etter regjeringen, tilpasser nye ministre seg til pliktene sine, og Marlne Shiappaov, som døde som statssekretær for sosialøkonomi, visste hva hun gjorde. Som Saint-Exupry sa, «ingen kan forutsi fremtiden,» sa en selverklært middelklasse sapiosexual mens han provoserte en Playboy-fotoshoot. Vi ønsker ikke å gi råd, men hun slo virkelig igjennom med disse bildene

Panikk statsminister Pedro Sánchez har nok en gang vist at det ikke er tilrådelig å undervurdere ham. Han var perfekt forberedt på det pedantiske midtsommervalget og beholdt muligheten til å forbli bosatt i Moncloa til tross for meningsmålingene. Vel, dagen etter valget blir det to dager. Enten vil meningsmålingene snart gjenta det som skjedde i 2016 og 2019, eller så vil koalisjonen av regionale partier knuse Sánchez-sosialistene som har makten. Den uformelle lederen av den katalanske gruppen Junts Carles Puidgemont, som har vært i eksil i Belgia siden 2017, kan le og stryke Beatles-smellene sine med et smil.

I Norge De var vitne til et bemerkelsesverdig politisk selvmord. Partileder i Rud Bjørnar Moxnes døde etter hendelsen, og stjal et par Hugo Boss-solbriller på et fly i Oslo i april. Ifølge kameraet hevdet den 21 år gamle kommunisten først at det var en ulykke offentlig men avisen Verdens Gang overbeviste ham. Han la først brillene, som han fjernet prislappen fra, på bagasjevognen og la dem så upåfallende i lommen (det var til og med plass til en penn).

Som det kom frem var han sykemeldt under pågripelsen. Mandag, en dag tidligere, skulle han ikke flytte, så tilsto han og sa opp etter elleve år. Marie Sneve Martinussenov meldte seg inn i partiet med åtte parlamentsmedlemmer og gjorde det klart for Moxnes hva hun syntes om det. Han er forvirret med seg selv. Mange spurte meg hvordan jeg kunne gjøre noe så dumt. Jeg har stilt meg selv dette spørsmålet mange ganger i løpet av de siste ukene. Jeg har ingen god forklaring spesifisert. Han beæret gjerne at eiendommen deres ble stjålet.

Maarsk president Katalin Novkov svømte ved Balatonsjøen. Under det tradisjonelle kadoron-arrangementet hoppet hun i vannet i innsjøen iført en badedrakt i innfødte farger og ble flankert av en manela og en vakt. Nesten som Mao Zedong i Wuhan i 1966. Gratulerer til alle, aki tszta, s ksznet og merek szerzsrt! Hun gratulerte deltakerne og takket arrangørene. Hun komplimenterte seg selv at her i Ungarn kan man bare bade i Balatonsjøen, hva er galt med det?

Hun vakte fornyet oppmerksomhet etter å ha blitt kritisert forrige uke for en tale hun holdt i Rwanda på den internasjonale Women Deliver-konferansen i stedet for en seksuell og reproduktiv førstekvinne. Der fikk en mann utført en abort under et velkjent påskudd slik at tenåringsdatteren hans kunne få minst ti barn. «Denne normaliseringen av anti-First-skuespillere får meg til å grøsse», svarte den amerikanske aktivisten Beirne Rooseov-Snyderov.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *