New Zealand slo Norge i FIFAs verdenscupåpning for kvinner – Jorden rundt og hjemme

New Zealand slo Norge knepent 1-0 i den første kampen i FIFA verdensmesterskap for kvinner. Hannah Wilkinson scorer vinnermålet på Eden Park Stadium i Oakland.

I første omgang viste skandinavene mer angrepsfotball, mens ballbesittelsen var på newzealændernes side. Han kom imidlertid aldri til et nøyaktig skudd.

Etter pause fant hjemmelaget scoringen. Hannah Wilkinson snappet en etttrykkspasning inn i feltet fra Jackie Hand. Spissen scoret sitt tredje VM-mål.

Helt til kampslutt var europeerne mer aktive i forgrunnen. Tuva Hansen skyter fra utenfor feltet, men Viktoria Esson treffer tverrliggeren.

I kampens siste minutter ble Itka Klimkovas elever tildelt straffe etter at VAR grep inn for en håndball fra Tuva Hansen. Ria Percival skyter fra straffemerket, men treffer tverrliggeren.

New Zealand avsluttet en serie på 15 kamper uten seier i verdensfinalen. Laget er på toppen av gruppe «A»-tabellen. Det gjenværende laget i gruppen er Sveits og Filippinene.