Hav, sand og … verdensstjernen Sonia Yoncheva, som skinner på Varna International Music Festival

Ferierende fra Varna og regionen fra stranden kan gå direkte hvor som helst, men til en konsert med den berømte operasangerinnen Sonia Yoncheva. Konserten finner sted 31. august. Dette er en sjelden sjanse, for selv i New York, hvor hun synger, er det vanskelig å komme over en forestilling med hennes deltakelse. Og her – hun skal være her, på havet.

I tillegg til lyden av bølgene, kan ferierende nyte musikken til barokkensemblet «Armonica Stanza», pianokonserten til Luis González Liado.

Musikalen «Bodyguard» og premieren på Edith Piafs ballett «Paris, mon amour…» vises på Sommerteateret.

Den internasjonale musikkfestivalen «Varna Summer» er den første musikkfestivalen i Bulgaria, grunnlagt i 1926 i Varna. Det ble opprettet for nesten 100 år siden, umiddelbart etter den offisielle åpningen av Varna-havsbadet i 1926.

Dette var det første termiske sentrum av kystbyen.

Ikoniske skikkelser fra det daværende Varna-samfunnet, inkludert komponistene Pancho Vladigerov og Dobri Hristov, lanserte landets første folkemusikkfeiringer.

De ble senere den største internasjonale musikkfestivalen i Bulgaria.

Mottoet til de første arrangørene «å forene de beste musikalske kreftene i landet» finner sin fortsettelse og utvikling i promoteringen av bulgarsk musikalsk kultur i festivalprogrammet.

Mange bulgarske verk ble fremført for første gang på «Varna Summer»-festivalen.

I de mer enn 90 årene av festivalens historie er tilstedeværelsen av solister, dirigenter, symfoni- og kammerorkestre, kor, operaensembler, ballettensembler fra hele verden imponerende.

I juni 2019 mottok festivalen en spesiell europeisk kvalitetspris for sin programmering og organisering blant 715 festivaler fra hele Europa.

Og fra 25. august starter den internasjonale filmfestivalen «Love is Madness» i Varna.

Ferierende kan diversifisere hverdagen med en filmvisning. Blant filmene som skal vises er «Jean de Barry: The King’s Favorite» – Frankrike, den bulgarske «Trust Game», «The Art of Falling», «Morality is Good», «The Tesla Affair».

Seerne kan riste av seg sanden og se «Maria: Havets engel» – Sri Lanka, «Jeg er lei av meg selv» – Norge/Sverige/Danmark/, «The Old Oak» – Storbritannia/ Frankrike/ og mange andre filmer .

Festivalen ble grunnlagt i 1993. Programmet har en konkurransepreget karakter og inkluderer et utvalg filmer produsert de siste to årene som omhandler temaet kjærlighet.

I 31 år nå har den eldste internasjonale filmfestivalen med bulgarsk adresse, drevet av ambisjonen om å kringkaste de siste produksjonene fra den syvende kunstens verden, hvert år presentert mer enn 70 spillefilmer fra verdenslisten over filmer.

Den 31. utgaven av festivalen har et annet ansikt som presenterer den evige kampen mellom hjernen og hjertet.

Tanken er å formidle det skjulte budskapet – om viktigheten av fysisk hjerne og hjertehelse – til folk gjennom presentasjonen av festivalslagordet gjennom kunst.

Nyt å se!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *