Naturgassprisene i Europa har steget for tredje uke på rad


Publisert: 18.08.2023 14:57

Foto av Clement Mahoudeau (AFP/Scanpix).
Naturgassprisene i Europa stiger for tredje uke på rad og gassprisen for den neste måneden på den nederlandske terminbørsen TTF svinger fredag ​​rundt 37 euro per megawattime, skriver portalen «Trading Economics».

Ifølge portalen råder frykt for forsyningen for at de lagrede gassmengdene har nådd et rekordnivå.

Reservoarene er mer enn 90 % fulle, det høyeste nivået noensinne på denne tiden av året.

I tillegg ble dette nivået nådd mye tidligere enn planlagt av EU, som hadde satt seg som mål å bringe lagerfasilitetene til dette nivået innen 1. november.

Noen land, inkludert Tyskland, Italia, Spania og Nederland, har allerede nådd dette målet.

Lagringskapasitetsutnyttelsen i Frankrike er 84 % da landet slet med strømproblemer på grunn av streiker tidligere på året.

Imidlertid er disse reservene kanskje ikke tilstrekkelige til å dekke regionens vintergassbehov fullt ut, og potensielle arbeidsstreiker i Australia kan påvirke det globale LNG-markedet.

I tillegg, på grunn av konflikten i Ukraina, har tilførselen av russisk gass til Europa gått ned, og de siste gassforsyningsavbruddene i Norge har vist markedets sårbarhet for prisoppgang, skriver portalen.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på internettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura» osv. i kildene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *