Hva får magefett til å smelte? Vitenskap har gitt en effektiv måte


Fett som sitter dypt i bukhulen kalles visceralt fett. Viktige indre organer «synker» ned i dem – mage, lever, visse deler av tarmen. I tillegg produserer visceralt fett kjemikalier og hormoner som kan være skadelige for kroppen.

Bli med i technology.lt-teamet!

Gratis timeplan, inntekt, mange interessante aktiviteter. Ingen erfaring nødvendig, bare entusiasme.

Interessert? Fyll ut dette skjemaet!
Har du fortsatt ikke klart å ta av deg kiloene du gikk opp under de store høytidene i fjor? Det er en trøst: det er mange oppskrifter for å gå ned i vekt.


En populær metode for å gå ned i vekt er å begrense tiden du spiser. I daglig bruk kalles dette intermitterende faste.


For eksempel kan spisevinduet ditt være 10 timer. Dette bør være forskjellen mellom ditt første og siste måltid på dagen. La oss si at hvis du spiser frokost kl. 08.00, bør middagen spises innen kl. 18.00.


Fungerer denne strategien?


– Ja, sier Trine Moholdt, leder for Forskningsgruppen for trening, kardiometabolsk helse og reproduksjon (EXCAR) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).


Spis det du vil


Moholdts gruppe publiserte en storstilt studiesom undersøkte effekten av tidsbegrenset spising og høyintensiv intervalltrening (HIIT) hos overvektige og overvektige kvinner.


Deltakerne kunne spise hva de ville og så mye de ville, men alle kalorier måtte inntas innenfor et spisevindu på maksimalt ti timer.


«Mange studier har vist de positive helseeffektene av tidsbegrenset spising og HIIT Vi ønsket å teste om en kombinasjon av disse to livsstilsendringene var mer effektiv enn en av dem alene.» «Få tidligere studier har gjort dette,» sa T. Moholdt.


Studien inkluderte 131 kvinner og varte i syv uker. Deltakerne ble delt inn i tre grupper:


Høyintensiv intervalltrening: Kvinnene trente 35 minutter tre ganger i uken. De gjennomførte to økter med 4 x 4 minutters intervalltrening og en økt med 10 x 1 minutts intervalltrening. Under høyintensiv løping oppnådde de mer enn 90 prosent. Din maksimale hjertefrekvens.Kombinasjonsgruppe: Deltakerne kombinerte høyintensiv intervalltrening med intermitterende faste.


Kontrollgruppe: Kvinnene som ble tildelt denne gruppen spiste og trente som vanlig.


Etter 7 uker ble det funnet at den kombinerte gruppen oppnådde de beste resultatene.


Smelter effektivt magefett


«Vi fant at deltakerne i den kombinerte gruppen hadde redusert blodsukkernivået betydelig over tid. Deres vekt, fettmasse og visceralt fett har også nesten doblet seg. Oksygenopptaket har også blitt bedre, sier T. Moholdt.


Visceralt fett regnes som det farligste fordi fettcellene rundt magen kan produsere proteiner som forårsaker betennelse i kroppen. Det kan øke risikoen for fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft, depresjon og demens.


Forskning viser at spesifikke øvelser er effektive for å redusere magefett.


Trening og kosthold er den beste kombinasjonenT.Moholdt forklarte at det å gå ned i vekt uten trening er risikabelt fordi da reduseres muskelmassen.


«Hvis du ønsker å forbedre helsen og redusere risikoen for sykdom i løpet av kort tid, er det en god idé å starte med både tidsbegrenset ernæring og høyintensiv intervalltrening,» sa Moholdt.


Forskerne fulgte alle deltakerne som ble med i treningsgruppen. De ble pålagt å besøke NTNUs opplæringslaboratorier og fikk instruksjoner fra forskergruppen som gjennomførte opplæringen.


«Mange deltakere sa at det å ha noen som de følte seg ansvarlige og ansvarlige overfor hjalp dem mye. Nå starter vi en studie der de skal lære nye vaner som de kan følge på egenhånd,» la T. Moholdt til.


Basert på informasjon fra Norwegian SciTech News.

del med venner

Auth. Rettigheter: Lrytas.lt

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *