Hva skal vi se denne helgen? Goldman Trial, Gen V, Henry Sugar…

Kino, streaming, VOD, TV… Finn råd i redaksjonen hver fredag.

Film på kino: Goldman-prosessen av Cedric Khan

Eksperimentell film er på fremmarsj i fransk kino. Hvor Saint-Omer Eller Anatomi av et fallCédric Kahn forblir i rettssalen og stirrer på den spente kroppen til Pierre Goldman (Arieh Worthalter), en tvetydig skikkelse av den franske ekstreme venstresiden og for øvrig halvbroren til Jean-Jacques. 1976 blir en 32 år gammel mann med storslått veltalenhet anklaget for drap under et ran. Ved hans side, den fremtidige bartenoren Georges Kiejman (spilt av Arthur Harari medmanusforfatterAnatomi av et fall), foran ham står et fransk samfunn som ennå ikke har forsonet seg med traumene fra andre verdenskrig og avkolonisering. Kraftig.

Hva er nytt på kino denne uken

Serie: Gen V

Mystikk, superkrefter og hemoglobin: den første (og absolutt ikke den siste) spin-off Guttene tar bolig på universitetet der Vaughts fremtidige rekrutter blir opplært. Mellom å lære historien og perfekt satt underholdning, Gen V hun har ingenting å skamme seg over foran storesøsteren.

Gen V, de tre første episodene å se på Prime Video.

Film i stream: Den fantastiske historien om Henry Sugar av Wes Anderson

Wes Anderson kommer til Netflix med fire kortfilmer tilpasset fra Roald Dahl-historier. Kvalitet er nødvendigvis variabel, men først og fremst Den fantastiske historien om Henry Sugar, verdt en omvei: 37 minutter med en femstjerners rollebesetning (Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, etc.) om en velstående mann som oppdager eksistensen av en guru som kan se uten øyne. Sammendrag av produksjon og fortelling for fabelen om skuffer, der verdenene til Anderson og Dahl rampete sameksisterer.

Den fantastiske historien om Henry Sugar, se på Netflix.

Film på VOD: Jeg er lei av meg selv av Kristoffer Borgli

Hvordan kan du eksistere i andres øyne når du er i et forhold med en kunstner-designer som er like talentfull som han er egosentrisk og ikke gir deg plass? Signe, heltinnen i denne norske filmen (oppdaget i fjor i Un Certain Regard), har funnet en radikal løsning: å få folk til å tro at hun har en ekstremt sjelden hudsykdom… som faktisk skjemmer henne og dermed setter henne i sentrum av all oppmerksomheten. En hard satire av narsissisme 2.0 på jobb i våre daglige liv til kongen av sosiale nettverk. Ruben Östlund, mer subtil og mindre pretensiøs?

Se Sick of Myself på VOD på Premiere Max

Klump: klokke av Evan Glodell

Ut av ingensteds, skutt i flukt, klokke fortalte i 2011 om visjonene om slutten av verden til to gale slackers Gale Max. 12 år senere har Evan Glodell tilsynelatende laget andre filmer som har forblitt usett… Noe som forsterker den magiske auraen til hans første spillefilm, en drømmeri svidd av California-solen og apokalypsens flammer.

Bell, se gratis til 5. oktober på MK2 Curiosity

Klassisk: El Perdido av Robert Aldrich

Bob Aldrich, lite kjent for å være i blonder, støttet av den svartelistede Dalton Trumbo i manuset, og hans stjerneskuespiller (Kirk Douglas) i produksjonen, signerte en bevisst skitten og pervertert western, som bæres i dramatiske innsatser verdig en gresk . I tillegg til Douglas, Rock Hudson og Dorothy Malone, har Joseph Cotten, som spiller en desillusjonert gammel mann, det gøy på høyden av skjønnheten. Derfor nødvendig.

Robert Aldrichs El Perdido (1961), søndag kl. 21.00 på Arte a streames på Arte.tv

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *