ESPN: Fury og Usyk er enige om den etterlengtede foreningen av mesterskapsbeltene

I løpet av de siste 23 årene har ingen tungvektsbokser lykkes i å forene tungvektsmesterskapet. Til dags dato er den siste absolutte mesteren Lennox Lewis fra England.

Fury beholdt beltet fra World Boxing Council (WBC) i begynnelsen av desember etter å ha beseiret landsmannen Derek Chisora. I mellomtiden har Usyk mesterskapsbeltet ifølge World Boxing Association (WBA), International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Organization (IBO).

Den 35 år gamle Fury har hatt 34 kamper i proffboksing. Han noterte 33 seire, 24 av dem på knockout, og en uavgjort. Han har forsvart WBC-mesterskapsbeltet han vant mot den amerikanske bokseren Deontay Wilder tre ganger i februar 2020.

På den annen side deltok 36 år gamle Usik i 21 kamper i den profesjonelle bokseringen og vant alle, og avsluttet 13 dueller for tidlig. Usyk er den absolutte mesteren i vektkategorien opp til 90,2 kilo, men i september i fjor vant han alle fire av den britiske bokseren Anthony Joshuas belter i supertungvektsklassen. I fjor forsøkte Joshua å hevne seg, men ble beseiret nok en gang.

Usik har vært europa-, verdens- og olympisk mester i amatørringen. I januar 2018 beseiret hun Mairi Briedi fra Latvia på poeng i semifinalen i den første tungvektskategorien i den første sesongen av World Boxing Super Series i Riga.

Rapporter feil i artikler

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Logg på.

Flagg feil tekst og rapporter det!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *