Hvor i verden trener turister mest? – Helse

Har du noen gang pakket treningsklær på ferie og pakket det ut når du kom hjem uten å ha det på deg?

Kanskje destinasjonen betyr noe.

Data fra treningsapper som sporer brukernes fysiske plassering og søkehistorikk viser at turister er mer aktive når det gjelder å trene noen steder enn andre.

Treningsappen Strava viser at turister har en tendens til å trene når de besøker små byer i Europa.

Applikasjonen, som har 100 millioner brukere i 195 land, viser at turister er mer aktive enn lokalbefolkningen i Split (Kroatia), Dodekanesene (Hellas), Lagos (Portugal), Las Palmas (Spania), Nord-Ordal (Norge).

Alle disse stedene er koselige kystbyer i Sør-Europa, med unntak av Nord-Ordal, som er en del av Valdresregionen – et svært attraktivt sted for elskere av utflukter, sykling, fiske og ski.

Den lille kommunen med rundt 6400 innbyggere ligger 110 kilometer vest for Lillehammer, som var vertskap for vinter-OL 1994.

Samtidig viser selskapets data at turister ikke er like aktive som lokalbefolkningen i deler av Karibia og Mellom-Amerika – og spesielt i Trinidad og Tobago, Den dominikanske republikk, Filippinene, Venezuela og Costa Rica.

Folk som sliter med å trene mens de er på ferie, kan føle seg bedre ved å vite at selv aktive ferierende slapper av mens de er på ferie.

Nesten fire av ti løpere reduserte løpetiden med minst 30 % i løpet av sommerferien i 2022, ifølge Strava-data.

Treningstimer booket i utlandet

Data fra ClassPass-appen viser hvor amerikanere melder seg på gruppetreningstimer når de reiser til utlandet.

Fra januar til september 2023 bestilte amerikanske turister treningstimer ikke i store turistbyer som Paris og London, men i Lisboa, Montreal, København, Stockholm, Madrid, Barcelona, ​​​​Dublin, Toronto, Vancouver og Berlin.

Applikasjonen er ikke tilgjengelig i Italia.
Når det kommer til typen aktiviteter, sier ClassPass at de mest populære er Pilates, yoga, styrketrening, sykling, etc.

Byen Sedona, Arizona er den mest søkte byen i USA på AllTrails-appen, som hjelper brukere med å oppdage og vurdere turstier.

Med en befolkning på rundt 10.000, er Sedona et populært reisemål for fysisk og åndelig helse, med mange tiltrukket av de såkalte «energi-boblebadene», som de mener har helbredende egenskaper.

Facebook,

Instagram,

LinkedIn og

Twitter
!

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *