Hvalfangsten gjenopptas på Island: De to første finnhvalene ble drept

To båter tilhørende Hvalur jaktselskap, landets siste hvalfangstselskap, felte torsdag hver sin finnhval. Båtene er ventet i havna fredag ​​med fangsten sin, meldte allmennkringkasteren RUV.

Island, Norge og Japan er de siste landene som tillater hvalfangst. Regjeringen i Reykjavik suspenderte den kontroversielle jakten i to måneder i juni etter å ha gitt ut en rapport som konkluderte med at praksisen var i strid med dyrevelferdslovene. Drapet tok for lang tid.

Til tross for protester fra dyrerettighetsaktivister ga regjeringen grønt lys for starten av den nye sesongen forrige uke. Regjeringen stilte strengere krav til utstyr og jaktmetoder og lovet større overvåking. Dette forhindret imidlertid ikke at Hvalurs båter ble holdt oppe av aktivister i dagevis.

Hvalfangerne har fanget mindre enn kvoten tillater i årevis fordi etterspørselen etter hvalkjøtt synker. Den offentlige opinionen er også i endring. Ifølge en undersøkelse fra Maskina-instituttet er 51 prosent av islendingene nå imot hvalfangst, mot 42 prosent for fire år siden.

Jaktsesongen avsluttes i slutten av september og begynnelsen av oktober.Se hva du liker, hvor og når du vil.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *