I anledning verdens vannmelondag: her er helsefordelene ved å konsumere denne frukten – Curieux

3. august er verdens vannmelondag. Rundt 92% av massen av vannmelon består av vann – dette er den høyeste prosentandelen blant frukt, takket være at den kan slukke ikke bare sult, men også tørst. Høytiden feires hovedsakelig i USA. Blant de mest populære konkurransene i løpet av denne ferien er vannmelonhopping og frøspyting.

I forskjellige regioner i Bulgaria kalles vannmelon også karpuz, lyubenitsa eller bostan. I følge den aksepterte klassifiseringen av landbruksvekster er det en fruktgrønnsak. Vannmelonfrukten ligner et bær og har en glatt skall (grønn eller gul) og et saftig, søtt, vanligvis rødt indre.

Her er noen helsemessige fordeler ved å spise vannmelon – det er trygt hjelper til med å fukte oss, inneholder nyttige næringsstoffer og planteforbindelser, vannmelon inneholder forbindelser som kan bidra til å forebygge kreft. Vannmelon kan forbedre hjertehelsen, redusere betennelse og oksidativt stress, bidra til å lindre muskelsmerter, gi næring til hud og hår og forbedre fordøyelsen.

Eksperter svarer: Inneholder vannmelon fett og hjelper deg å gå ned i vekt?

Fersk vannmelon kan spises på en rekke måter og brukes ofte til å smaksette drinker. Skallen på vannmelonen kan også spises og brukes noen ganger som grønnsak.

I Kina er det stekt, kokt eller oftest marinert. Ved steking skrelles skinnet av og kokes med olivenolje, hvitløk, paprika, løk, sukker og rom. Syltet vannmelonskall er også vanlig i Russland.

Vannmelonfrø er høye i fett og protein og spises alene, legges til andre retter eller brukes til å lage vegetabilsk olje. Det dyrkes spesialiserte varianter som har svært liten vannmasse og konsentrerer energien sin i frøene.

Det sunneste kostholdet som vil hjelpe deg å gå ned i vekt

I Kina selges vannmelonfrø stekt og krydret, som solsikkefrø. I Vest-Afrika presses de for smør eller brukes til å lage supper og andre retter.

Vannmelon – zar eller zar – vannmelon

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *