I Skandinavia ble det annonsert en boikott av produsenten av Toblerone på grunn av avslag på å forlate Russland – Business

Den amerikanske konfektprodusenten Mondelez International, eier av merkevarene Toblerone, Alpen Gold, Oreo og Milka, har blitt boikottet i Norge på grunn av selskapets nektet å forlate det russiske markedet. Mondelez ble invitert til å møte den norske regjeringen for å beskytte den lokale virksomheten.

SAS og Norwegian Air, jernbanekonsernet SJ, hotellkjeden Strawberry, detaljistkjeden Elkjop, rederigruppen Fjord Line og Norges Fotballforbund ble blant annet med i boikotten av den amerikanske produsenten, meldte Reuters .

Skandinaviske selskaper sa at de sluttet å selge Mondelez-produkter etter at Ukrainas nasjonale byrå for forebygging av korrupsjon (NAPC) bestemte seg for å svarteliste Mondelez.

Mondelez svarte at de ville prøve å møte de relevante norske departementene for å forklare sin holdning. Selskapet sa at det ikke selger russiske produkter i Norge. Hun insisterer på at politikken overfor det «må være basert på offisielle sanksjoner pålagt av vestlige og andre land.»

Mondelez International har vært til stede i Russland siden 1994. Siden 2013 har selskapet vært representert på det russiske markedet av datterselskapet Mon’delis Rus. I Russland har selskapet tre fabrikker: to – i Vladimir-regionen (produserer Yubileinoye, Barney Bear, Alpen Gold-sjokolade, Vozdushny, Milka) og en annen i Veliky Novgorod (produserer Dirol-tyggegummi og Halls-lollipops) .

I mars 2022 kunngjorde Mondelez International at de ville avslutte alle kapitalinvesteringer i Russland og redusere annonseutgiftene. I mai 2023 noterte NAC det amerikanske selskapet som en internasjonal sponsor av krigen. Som en grunn pekte NAZK på det faktum at selskapet ikke stoppet sin virksomhet i Russland etter starten av krigen i Ukraina.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *