Innovasjon Norge medfinansierer det grønne prosjektet «Ficosota» for andre gang

Den økologiske effekten manifesterer seg i alle stadier av livssyklusen til produktene: mindre energi forbrukes under produksjonen, et lavere karbonavtrykk under lagring og transport, betydelig mindre plastavfall i naturen.

I tall betyr dette å spare 70 000 kg plast per år, halvere karbonutslippene som genereres av disse produktene og redusere petroleumsbasert drivstoff med 54 %, sa Ilina Lilova. En annen effekt av investeringer er at det skapes nye arbeidsplasser.

For andre gang

Dette er det andre «Ficosota»-prosjektet valgt ut for medfinansiering under den norske finansieringsordningen av Innovasjon Norge. Den første gjelder installasjon av utstyr for produksjon av vaskemiddelkapsler. Den har et budsjett på 1,08 millioner euro og midler fra Innovasjon Norge utgjør 450 000 euro.

«Det prosjektet har brakt i 2022 (sammenlignet med 2018-referansen) er en besparelse på mer enn 1500 tonn karbonutslipp, mer enn 800 tonn støvutslipp, nesten 500 MWh energi og mer enn 5500 tonn mindre kjemisk avfall i naturen ,» han sa. gjort en vurdering Ilina Lilova. Ifølge henne er det ytterligere besparelser, om enn i mindre grad, når det gjelder vann som brukes til produksjon, samt mindre råvarer og ikke-resirkulerbare materialer som brukes.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *