Ketogen diett lindrer symptomer på multippel sklerose :: Helse og kultur

Foto: Den ketogene dietten lindrer symptomene på multippel sklerose

Ifølge en studie utført av forskere fra University of Virginia i Charlottesville (USA), lindrer det ketogene kostholdet symptomene på multippel sklerose. Et ketogent kosthold er en diett basert på fett- og proteinmat.

Multippel sklerose ketogen diett

Ketogen diett lindrer symptomer på multippel sklerose

Forskerne fulgte 52 deltakere med residiverende multippel sklerose i tre måneder, hvorav noen var på en streng ketogen diett. Etter tre måneder rapporterte deltakerne i ketogruppen at de følte seg bedre.

Nesten halvparten av pasientene la merke til en reduksjon i symptomer som parestesier (nedsatt hudfølsomhet), nummenhet, ubalanse og hodepine. Nesten en fjerdedel av deltakerne var i stand til å redusere og/eller slutte å ta tidligere foreskrevne medisiner for å lindre symptomer på multippel sklerose.

Fordi studien var observasjonsbasert, bestemte ikke forskerne årsakene til de positive effektene av det ketogene kostholdet på personer med multippel sklerose.

Tidligere har norske forskere funnet at barndomstraumer kan øke risikoen for å utvikle multippel sklerose senere i livet.

Foto: pexels.com, unsplash.com

Forum Helse Helse og Kultur

24.08.2023 | se alle nyheter |

laster inn…

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *