Kommandør «Wagner» som flyktet til Norge ble arrestert / Artikler

Den 26 år gamle Medvedev krysset grensen 13. januar.

Medvedevs advokat fortalte nyhetsbyrået AFP forrige uke at Medvedev var klar til å vitne om sine opplevelser på Wagner til folk som etterforsker krigsforbrytelser.

Medvedev hevder at han kjempet i fire måneder som en del av «Wagner» i Ukraina, men forlot det i november fordi «Wagner» forlenget kontrakten med ham mot hans ønske.

Siden han kom til Norge, har Medvedev blitt avhørt av norske myndigheter.

En talsmann for politiet bekreftet overfor AFP at Medvedev hadde blitt varetektsfengslet under immigrasjonsloven og vurderte om forvaringen hans skulle forlenges.

Politiet avslørte ikke hvorfor Medvedev ble varetektsfengslet og nektet å kommentere ytterligere.

Medvedevs advokat i Norge hevdet overfor AFP at Medvedev ble varetektsfengslet fordi han nektet å overholde politiets restriksjoner.

«Selvfølgelig er det mange sikkerhetstiltak på plass, og det er vanskelig for ham å overholde. Han er ikke underlagt noen siktelse, sa advokaten.

Mange spørsmål om Medvedevs fortid og omstendighetene rundt flukten hans forblir ubesvart, og noen eksperter stiller spørsmål ved om han kunne ha krysset den sterkt befestede grensen uten hjelp.

Medvedev hevder at han løp over den frosne grenseelven Pasvikelva, mens russiske grensevakter med hunder jaget ham og skjøt ham. AFP kunne ikke uavhengig bekrefte det han sa.

«Wagner» benektet ikke at Medvedev var en del av en leiesoldatgjeng.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *