Konstant varme – hvordan det påvirker helsen vår

Denne sommeren, over hele verden, er det så varmt at varmerekorder slås ganske lett. I dag, 25. juli, er ventet å bli den varmeste dagen i hele uken. Vi snakker om temperaturer rundt og over 40 grader celsius.

Hva kan skje med oss ​​hvis vi ikke bytter klimaanleggets filter ofte

Ikke veldig hyggelige ting…

På slike dager, ved det første signalet, tar alle tak i klimaanleggets fjernkontroll for å gjøre hjemmet eller kontoret til et mer behagelig sted å bo i timene som kommer. Men det kan være en feil.

I følge professor Christy Eby ved Center for Health and the Global Environment ved University of Washington, bør vi ikke leve i fullt luftkondisjonerte miljøer hvor temperaturen forblir lav hele tiden, fordi kroppene våre aldri ville være i stand til å akklimatisere seg. de – de høye vitnemålene.

Foto 615747


«Og dette vil bli stadig viktigere når vi prøver å forberede oss bedre på en varmere fremtid,» la professor Eby til. Den konstante varmen skjuler helserisiko som vi kanskje ikke har hatt mistanke om før nå.

Hos en frisk person medfører en forhøyet kroppstemperatur over 37,5 grader risiko for skade på celler, vev og organer. Hver persons evne til å regulere temperaturen i varmt vær avhenger først og fremst av vårt kardiovaskulære system og nyrer.

Dette betyr at konstant varme først og fremst legger press på disse to systemene i kroppen vår og kan i noen tilfeller få dem til å kollapse. Når sentralnervesystemet vårt oppdager at omgivelsestemperaturen er høy, aktiverer det kroppstemperaturreguleringssystemer.

Foto 625288


Som et resultat utvider blodårene seg for å la varmt blod strømme fra innsiden av kroppen til overflaten for å avkjøles. Derfor observeres ofte et blodtrykksfall, som kan være svært farlig for personer som lider av lavt blodtrykk, skriver han. Washington Post.

For å kompensere for dette blodtrykksfallet, øker hjertet blodstrømmen ved å øke hjertefrekvensen, noe som legger press på det kardiovaskulære systemet. Dette er grunnen til, ifølge professor Christy Eby, under hetebølger, er rundt halvparten av dødsfallene knyttet til svikt i det kardiovaskulære systemet. Hjerteinfarkt er et eksempel.

I veldig varmt vær kan også nyrene lide. Svette er den primære måten kroppen vår kan avkjøle seg på. Men denne prosessen dehydrerer kroppen, og hvis tapte væsker ikke erstattes, legger den mer belastning på nyrene, som filtrerer unødvendig væske før de fjernes fra kroppen.

Foto 627404


Over tid kan kronisk dehydrering og varmestress føre til nyreskader og sykdom. Det viser seg at varmt vær også kan ha en negativ effekt på vår mentale tilstand. I USA har dager med ekstrem varme sett en økning i sykehusinnleggelser av personer med spesifikke psykiske lidelser, som humørsykdommer og selvskading.

Varmt vær påvirker også søvnen negativt, noe som også belaster kroppen. En studie i fjor viste at på grunn av global oppvarming mister en person omtrent 44 timers søvn per år. Redusert og svekket søvn fører til svekket immunforsvar og økt mottakelighet for betennelser og kroniske sykdommer.

Varme og helserisiko knyttet til høye temperaturer

Hvordan varme påvirker helsen vår

Skadene er større enn vi tror

Det generelle positive er at kroppen vår kan tilpasse seg høyere temperaturer, men bare til en viss grad. Denne prosessen kalles varmetilvenning og tar omtrent syv dager. En av de raske reaksjonene til kroppen vår er en økning i blodplasma og økt svette. Jo mer fysisk form vi er, jo mer sannsynlig er det at vi takler varme bedre.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *