Kraftig storm oversvømmer veier i Sverige og Norge

Stormen Hans rammet Sverige og Norge med kraftig regn og tordenvær, og forårsaket flom på veier og forstyrrelser i tog- og fergetjenester, rapporterte DPA.

Mer enn 25.000 lynnedslag ble registrert i Sverige i går. Et kort strømbrudd i byen Malmö berørte mer enn 5000 tjenestebrukere, rapporterte lokale medier. Det er rapportert om flom i første etasje i flere hus i Westernorland-regionen i Nord-Sverige.

Politiet sa at det ikke var noen personskader i hendelsen i byen Hudiksvall, omtrent 280 kilometer nord for Stockholm, hvor to av togets vogner sporet av. Avsporingen skjedde fordi «vollen under jernbanelinjen ble undergravd av kraftig regn og jordskred,» sa myndighetene, sitert av Associated Press.

Ferger som forbinder Polen med Sverige, to tyske øyer med fastlands-Tyskland og Norge med Danmark forble i havner. Fergene til de tyske øyene Hidensee og Rügen ble kansellert og ferierende ble bedt om å endre reiseplanene sine for onsdag.

Norske meteorologer forventet at situasjonen i landet deres ville forverres, og spådde at Hans kunne bli en av de kraftigste stormene de siste 25 årene, meldte BTA.

Meteorologisk institutt, som kalte stormen Hans, har sendt ut alvorlige værvarsler for store deler av Sør-Norge, med virkning frem til tirsdag kveld. Flere kommuner i området er i beredskap for ras. Det ble også meldt om flom i gatene i hovedstaden Oslo.

Myndighetene har rådet folk til å jobbe hjemmefra.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *